Kristian Valen, her under innspilling av Senkveld med Thomas og Harald i 2013, må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for trusler og våpenbesittelse. Foto: Stella Pictures/Lars Askheim
Kristian Valen, her under innspilling av Senkveld med Thomas og Harald i 2013, må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for trusler og våpenbesittelse. Foto: Stella Pictures/Lars Askheim Foto: Lars Askheim

Kristian Valen møter mandag i retten for trusler og våpenbesittelse

– Han har ikke truet noen politifolk, mener forsvarer John Christian Elden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komikeren Kristian Valen (42) må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for flere forhold.

5. februar la Valen ut bilder av to politibetjenter på sin Facebook-profil, og utlovet en dusør på 10.000 kroner til dem som vet hvor betjentene bor. Han la til: «Neste gang tror eg de vil angre».

Politibetjentene hadde tidligere rykket ut til Valens leilighet for å bistå ambulansetjenesten da Valens samboer hadde skadet seg.

I tillegg til truslene, som var den opprinnelige tiltalen gjaldt, er han også tiltalt for våpenbesittelse.

Tatt med plombert pistol

Lørdag formiddag forrige uke ble en Valen kledd i kamuflasjebukse og bar overkropp pågrepet på Aker Brygge i Oslo. I hånden holdt han det som av politiet først ble betegnet som en plombert 9mm P30-pistol, men som det siden viste seg at var snakk om en våpenetterligning.

Ifølge VG er Valen likevel tiltalt for dette forholdet, siden det er forbudt å gå med våpenkopier på offentlig sted. Opprinnelig het det i tiltalen at han hadde båret våpen på offentlig sted, men dette er endret.

Valen tilbakeviser saken på sin Facebook-side. Han skriver at han hadde kostyme og lekepistol i sin egen låste garasje mens han laget en video.

– Et par timer senere hjemme i egen leilighet kom bevæpnet politi og tauet meg inn uten å forklare hva det gjaldt nok en gang, skriver Valen.

Både truslene og våpenbesittelsen har strafferammer med bøter eller fengsel i inntil ett år.

Vil ha begge sakene avgjort

Valens forsvarer John Christian Elden skriver i en epost til NTB at det er fint om begge sakene blir avgjort samtidig av retten.

– Det er på det rene at han har hatt et lekevåpen i garasjen sin. Om det er straffbart får retten vurdere.

Når det gjelder den opprinnelige tiltalen, sier Elden følgende:

– Valen er klar på at han ikke har truet noen politifolk.

I 2007 ble Valen ilagt et forelegg på 10.000 fordi politiet fant flere våpen med ulovlig pistolgrep i leiligheten hans. Valen valgte da å vedta boten.

Oslo tingrett har satt av én dag til å behandle de to nye sakene. (©NTB/TV 2)