En mann er pågrepet etter skytingen på kjøpesenteret i Burlington nord for Seattle fredag kveld. Foto: Matt Mills McKnight/Reuters
En mann er pågrepet etter skytingen på kjøpesenteret i Burlington nord for Seattle fredag kveld. Foto: Matt Mills McKnight/Reuters Foto: Matt Mills Mcknight

Mistenkt pågrepet etter kjøpesenter-drapene i USA

Myndighetene opplyser at de har pågrepet en mistenkt etter skytingen på kjøpesenteret Cascade Mall fredag. Fem personer ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet hadde lett etter gjerningsmannen i nesten ett døgn, da de lørdag kveld arresterte 20 år gamle Arcan Cetin fra Oak Harbor, som ligger like sørvest for kjøpesenteret der skytingen skjedde sent fredag kveld. Politiet har ikke gitt ytterligere informasjon, men det er planlagt en pressekonferanse.

Den lokale nyhetskanalen K5 opplyser at Cetin var i besittelse av tre våpen og at hans ekskjæreste jobbet på Macy's der angrepet skjedde.

Fire kvinner og en mann ble drept da gjerningsmannen, som er beskrevet som av latinamerikansk opprinnelse, åpnet ild på kjøpesenteret Cascade Mall fredag kveld lokal tid.

På en pressekonferanse lørdag opplyste en talsmann for politiet at motivet for drapene fortsatt var ukjent, men at det ikke er noe som antyder at det er snakk om en terrorhandling.

Skytingen skjedde i parfymeriavdelingen på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington. Kjøpesenteret ligger langs en motorvei, cirka 105 kilometer nord for Seattle i delstaten Washington nordvest i USA. (©NTB)