Her er den dramatiske videoen av politidrapet i Charlotte

Politiet i Charlotte i delstaten North Carolina har offentliggjort videoopptak av hendelsen der en svart mann ble skutt og drept av en politipatrulje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opptakene viser ikke om mannen var bevæpnet eller ikke.

I tillegg til videoen har politiet offentliggjort bilder av et våpen, et ankelhylster og en marihuana-joint som de opplyser tilhørte den drepte 43-åringen Keith Scott.

Videoen fra dashbordkameraet i en politibil viser at politiet omringer bilen til Scott og ber ham komme ut.

Flere opptak
Deretter ser man Scott som går ut av bilen sin, og går baklengs mot kamera med armene ned langs siden, før han blir skutt.

Det er ikke mulig å se på videoen om Scott er bevæpnet eller ikke, men man kan tydelig høre politimennene be Scott om å kaste fra seg våpenet.

Det er også offentliggjort et opptak fra et kamera en av politimennene hadde på kroppen. Opptakene fra dette kameraet viser ikke selve skytingen, men man ser flere politimenn som peker på Scott med våpen.

Familien ikke overbevist
Familien har hevdet at Scott var ubevæpnet da politiet skjøt ham.

Politiet har stått på det motsatte og hevdet at Scott ble skutt tirsdag fordi han nektet å høre på kommandoen om å slippe en pistol.

Det understreket de også lørdag på en pressekonferanse.

– Det hersker ingen tvil om at Scott var i besittelse av et håndvåpen, sa den lokale politisjefen Kerr Putney .

Representanter for Scotts familie mener videoen etterlater mange ubesvarte spørsmål.

– Det er ingen bevis i videoen på om han hadde noe i hånden, eller hva han eventuelt holdt på, sa familiens advokat Justin Bramberg på en pressekonferanse lørdag.

(TV 2/NTB)