SKUDD: Store politistyrker jobber lørdag kveld med å komme i kontakt med personene som avfyrste skudd ved Bjørndal sør i Oslo. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
SKUDD: Store politistyrker jobber lørdag kveld med å komme i kontakt med personene som avfyrste skudd ved Bjørndal sør i Oslo. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

SKUDD AVFYRT VED BOLIGOMRÅDE I OSLO:
– Skummelt at det skjer her i nærmiljøet vårt

BJØRNDAL (TV 2): Ungdommer hørte skytingen rett ved der de var og løp fra stedet i panikk. – Der er skummelt og ubehagelig at slikt skjer i nærmiljøet vårt, sier Shayan (16) og Yassir (17) til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er alvorlig, det skaper utrygghet og det kan også ha vært til fare for noen, sier Håkon Johannessen, utrykningsleder hos Krimvakta i Oslo.

Klokken 17.42 fikk politiet melding om at skudd var blitt avfyrt ute i nærheten av noen fotballbaner i Bjørndal sør i Oslo.

Da politiet kom til stedet, fant de ingen som var innblandet i selve hendelsen.

Ca ti vitner har imidlertid fortalt at to gjenger på rundt 5 personer hver, sto og kranglet i 15 til 20 minutter.

Krangelen utviklet seg, og etter hvert ble det avfyrt skudd. Deretter løp alle de involverte fra stedet.

– Vi vet nå at det har vært løsnet skudd, opplyser mannskap fra krimvakten i Oslopolitiet som er på stedet.

De har gjort beslag i flere tomhylser, som vil bli sendt til Kripos for tekniske undersøkelser.

Kameratgjeng flyktet i panikk

Hvor mange skudd som ble avfyrt er uklart. Vitner som TV 2 har snakket med mener det var to eller tre skudd.

Vennegjengen Shayan (16), Yassir (17), Chahid (16) og Rasid (17) var på vei for å spille fotball da de hørte skuddene.

Det er skummelt at det skjer her vi bor, og det er ikke greit
Yassir (17), nabo

– Da vi hørte skuddene ble vi ganske redde og løp unna. Det var ganske mange folk som var der, men vi var så redd at vi bare løp fra stedet så jeg vet ikke nøyaktig hvor mange det var, sier Yassir (17) til TV 2.

De var helt sikre på at det faktisk var skudd de hørte.

– Det er skummelt at det skjer her vi bor, og det er ikke greit. Så jeg syns politiet burde komme hit litt oftere, sier Yassir.

Han beskriver området som et koselig og rolig nabolag.

Fant flere tomhylser

Området som politiet har undersøkt, ligger på en grusbane mellom to boligfelt.

Politiet dro med en rekke enheter til Bjørndalen etter flere meldinger om skyting. Foto: Christoffer Laabak
Politiet dro med en rekke enheter til Bjørndalen etter flere meldinger om skyting. Foto: Christoffer Laabak

Politiet vet ikke sikkert aldersgruppen på de som var innblandet i skytingen.Ifølge politiet var noen av dem var lys i huden mens andre var mørke.

– Vi jobber nå på stedet med å avhøre vitner som har sett hendelsen eller hørt skuddene. Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at noen er skadd, men dette er noe av det vi forsøker å få avklart, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Ser svært alvorlig på hendelsen

På fotballbanene var det barn og familier som lekte og drev med idrett.

At våpen avfyres utendørs er i seg selv alvorlig. Når det skjer i et boligområde, betegner politiet det som svært alvorlig.

– Dette skaper utrygghet og det kan også ha vært til fare for noen, sier Håkon Johannessen, utrykningsleder hos Krimvakta i Oslo.
– Dette skaper utrygghet og det kan også ha vært til fare for noen, sier Håkon Johannessen, utrykningsleder hos Krimvakta i Oslo.

– Det som gjør at vi ser særlig alvorlig på det, er at det er mye folk i området generelt og ekstra mange nå når det er lørdag ettermiddag. Det å avfyre skudd i det offentlig rom på denne måten, og i nærheten av barn og familier – det ser vi svært alvorlig på, understreker Gulbrandsen.

Store ressurser er i området for å få klarhet i situasjonen.

Vil undersøke tilknytning til gjengmiljø

Politiet i Oslo har en pågående problematikk rundt gjengoppgjør. Om denne hendelsen kan knyttes til dette, er en av teoriene politiet ønsker å få avklart.

– Vi har grupperinger med et visst konfliktnivå i byen, men det er litt for tidlig å si om denne hendelsen har tilknytning til gjengmiljøer, sier Gulbrandsen.

Foreløpig konsentrerer politiet seg om å avhøre vitner på stedet og undersøke åstedet. Deretter vil de utvide søket til konkrete personer eller adresser.

– Vi bruker mye ressurser på å nøste opp i dette. Vår første prioritet er å finnet ut om noen er skadd, dernest vil vi finne ut hvem som har gjort dette, sier Gulbrandsen.