Arsenal brøt skrekkstatistikken mot Chelsea: – Vi forandret historien med stil

Arsenal tok sin første Chelsea-skalp i Premier League siden 2011.

Arsenal - Chelsea 3-0

Få lag har stelt i stand mer trøbbel for Arsenal enn Chelsea de siste sesongene. Før lørdagens oppgjør hadde faktisk ikke Arsène Wengers menn slått sin byrival på ni strake Premier League-oppgjør. Men i den samme uken som det er 20 år siden Wenger ble presentert som Arsenal-sjef, skulle den dystre rekken omsider bli brutt.

Denne lørdagen fikk den franske manageren nemlig se laget sitt kjøre over naboene fra Vest-London. Scoringer av Alexis Sánchez, Theo Walcott og Mesut Özil sørget for at han kunne juble for en råsterk 3-0-seier foran egne fans.

– Vi måtte forandre den moderne historien. Det gjorde vi med stil, sa Wenger til BT Sport etter kampen.

– Vi var klar over statistikken, men den tilhørte fortiden. Denne kampen handlet om nåtiden og vi har skaffet oss mye mer erfaring i disse kampene. Guttene var fantastiske, sa Theo Walcott.

TV 2s Premier League-ekspert, Petter Myhre, lot seg imponere av Arsenals prestasjon.

– I denne kampen her, i alle fall i første omgang, var Arsenal totalt overlegne, konkluderer Myhre.

– Kun et godt lag på papiret

Chelsea-manager Antonio Conte var en slagen mann etter nederlaget. I intervjuet med BT Sport etter kampen var han hard mot egne spillere.

– Vi hadde ikke den riktige holdningen. Vi spilte en dårlig kamp mot et godt lag, både taktisk og fysisk. Vi har mye å jobbe med, for akkurat nå er vi kun et godt lag på papiret, sa italieneren, som ikke ønsket å skylde på enkeltspillere.

– Jeg ønsker ikke å snakke om individuelle feilene. Vi vinner som et lag og taper som et lag, sa han.

Sjokkåpning

Arsenal fikk en drømmeåpning på kampen da Chelsea-forsvarer Gary Cahill rotet det til for seg selv etter 12 minutter. Alexis Sánchez snappet ballen fra den engelske landslagsstopperen og chippet ballen elegant over Thibaut Courtois i Chelsea-buret.

Men Arsenal hadde mer å by på, selv uten gjestenes hjelp. Bare to minutter etter ledermålet vartet nemlig hjemmelaget opp med et nydelig angrep, som endte med at Hector Bellerín fant Theo Walcott foran mål. 27-åringen la på til 2-0 til Arsenal.

– Det er et av de vakreste angrepene jeg har sett på Emirates, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Det skulle bli verre for bortelaget. Fem minutter før pause skapte Sánchez igjen problemer for de blåkledde, men denne gangen serverte han ballen til Mesut Özil som scoret Arsenals tredje for kvelden.

Nesten for Walcott

Arsenal fortsatte å kontrollere kampen etter hvilen og et nærmest resignert Chelsea-lag slet med å sette vertene på store prøver. Det meste handlet om hjemmelaget også i annen omgang, og de hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere.

Nærmest var Alexis Sánchez og Theo Walcott. Førstnevnte var noen centimetere for kort til å stange inn Arsenals fjerde tidlig i omgangen, mens Walcotts forsøk ble reddet av Courtois.

Med seks minutter igjen fikk imidlertid Chelsea en gylden mulighet til å pynte på resultatet, men innbytter Michy Batshuayi klarte ikke å overliste Petr Cech i Arsenal-buret.

Dermed endte det 3-0 til Arsenal, som med det klatret opp til en tredjeplass på tabellen. Antonio Contes Chelsea faller ned på en åttendeplass og er allerede nå hele åtte poeng bak serieleder Manchester City.

– I de to siste kampene til Chelsea har det sett ut som batteriet har vært helt flatt. Det er bekymringsfullt, sier Myhre.