Kaptein Jensen sikret Rosenborg seriegullet

Rosenborg er seriemester for 24. gang.

Molde-Rosenborg 1-3

Rosenborg er seriemester, fem runder før slutt. Det ble klart etter at Kåre Ingebrigtsens menn slo Molde 3-1 på Aker Stadion lørdag kveld.

– Vi er hele Norges nummer én, sang tilreisende supportere, og det kunne de ikke hatt mer rett i.

Se Rosenborg feire seriegull på Aker Stadion i videovinduet øverst!

Ett poeng var alt trønderne trengte, og fem minutter etter pause scoret kaptein Mike Jensen målet som sikret Rosenborg sitt 24. seriemesterskap.

Da Christian Gytkjær sendte vertene opp i 2-1 etter en times spill kunne ingenting ødelegge kvelden for festklare trøndere.

Minuttet før full tid punkterte RBK-kapteinen kampen med sin andre scoring for kvelden.

– Det føles helt fantastisk. Det er vanskelig å beskrive. Jeg er bare så enormt glad. Det er ikke noe som er bedre enn å vinne etter lang tid, sammen med sine venner. Alle i klubben har jobbet målrettet mot dette og å stå her til slutt som seriemester er en utrolig følelse, sa Jensen.

Etter kampslutt plantet Pål André Helland RBK-flagget i midtsirkelen på Aker Stadion.

– Vi må få gni det inn litt ekstra. Det er fint det når vi tar tittelen på hjemmebanen til erkerivalen må vi unne oss såpass, sier Helland til TV 2.

Trønderen håper å se hele Trondheim på beina når seriemesterne ankommer Trondheim natt til søndag.

– Nå oppfordrer jeg hver eneste i Trondheim til å ta seg en karsk og et par bayer og komme seg til byen. Vi er hjemme cirka klokken 00.00. Det er bare å snøre på seg mokasinene, fortsetter Helland.

Molde tok ledelsen

Molde var det beste laget før pause og tok en fortjent ledelse ved Björn Bergmann Sigurdarson, men like etter hvilen slo Jensen tilbake for Rosenborg.

Trønderne rullet opp på høyresiden ved Jonas Svensson som fant dansken umarkert i Moldes boks. Rosenborg-kapteinens avslutning var det ingenting å si på og tilreisende trøndere kunne slippe jubelen løs.

Tolv minutter senere befestet Gytkjær sin posisjon som Tippeligaens ubestridte toppscorer da han satte inn det som må være sesongen enkleste scoring.

Et Pål André Helland-innlegg spratt gjennom feltet og i stolpen. Vertenes forsvar maktet ikke å renske unna returen og dansken kunne pirke inn 2-1 fra under en halv meters hold.

Molde forsøkte å slå tilbake, men Rosenborg hadde ingen planer om å gi fra seg seieren.

Det siste kvarteret ble nærmest en transportetappe for seiersvante trøndere. Minuttet før full tid satte Jensen sitt andre for dagen og kunne sammen med Kåre Ingebrigtsen og resten av de hvitkledde, strekke armene i været. Rosenborg er seriemester for 24. gang.

– For en vanvittig sesong av Rosenborg. Også i dag viser de sin klasse og vinner fullt, fullt fortjent, konstaterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Freddy dos Santos var enig med sin ekspertkollega.

– Vi tvilte på Rosenborg én eneste gang i år, og det var etter serieåpningen mot Odd. Men etter det har det ikke vært noe tvil, sa Freddy dos Santos.