Agüero-dobbel da City fortsatte seiersrekken

Sergio Agüero tilbake fra karantene med to scoringer for serielederen.

Swansea-Manchester City 1-3

Manchester City fortsetter den imponerende sesongstarten. Lørdag ble Swansea slått 3-1 borte på Liberty Stadium.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

– Det var en tøff kamp som krevde mye av oss. Vi spilte mot et godt lag og hadde allerede en kamp i beina denne uken. Men vi hadde mest å gi mot slutten og tok med oss seieren, oppsummerte Raheem Sterling etter oppgjøret.

De lyseblå fra Manchester har ennå tilgode å avgi poeng under Guardiola denne sesongen og står med 18 poeng av 18 mulige.

– Vi spilte godt og skapte veldig mange nestenmuligheter, men bommet på den siste pasningen. Vi har aldri kommet til så mange nestenmuligheter før, så jeg er veldig fornøyd. Hadde vi vært litt mer presise kunne vi scoret mange flere mål. Men Swansea er et godt lag som forsvarer seg godt, og de gjorde det vanskelig for oss, sa Pep Guardiola etter kampen.

Sergio Agüero var tilbake fra karantene med etter albueslaget mot Winston Reid, og argentineren markerte seg umiddelbart.

Allerede etter ni minutter fant Bacary Sagna City-spissen, som med en utsøkt touch rev seg fri fra vertenes forsvar og satte inn 1-0 med en flott avslutning.

Hjemmelaget hadde imidlertid ingen planer om å legge seg bakpå og gi opp. Fire minutter senere sørget Fernando Llorente for balanse i regnskapet.

Spanjolen ville ikke være noe dårligere enn sin tidligere La Liga-konkurrent og banket inn 1-1 med en utsøkt volley.

– Agüero er god, men Messi er best

Til tross for et visst City-overtak sjansemessig, ble det ingen flere mål før pause.

I starten av andre omgang fikk både Gylfi Sigurdsson og Agüero fikk hver sin gode mulighet til å sende laget sitt foran, men verken islendingen eller argentineren maktet å sette ballen innenfor stengene.

Minutter senere skulle imidlertid sistnevnte få mulighet til å revansjere bommen. Kevin De Bruyne ble stoppet av Mike van der Hoorns albue på vei gjennom i gjestenes boks og Neil Swarbrick pekte på straffemerket.

Manchester Citys toppscorer var iskald da han ventet ut Lukasz Fabianski og chippet ballen i mål på ekte Panenka-vis.

Agüeros ellevte mål på seks kamper denne sesongen, men på spørsmål om hvem som er verdens beste trekker Guardiola frem en annen argentiner.

– Den beste spilleren i verden er Lionel Messi. Han scorer 50 til 60 mål i sesongen. Ingen er så god som ham. Men jeg er veldig glad for å ha Agüero her. Det første målet var fantastisk. En spiss trenger å score mål og det gjør han, mente Citys spanske manager.

Kunne fått hat trick

Kvarteret før slutt fastsatte Raheem Sterling sluttresultatet til 3-1 da han sendte Kyle Naughton i pølseboden og enkelt avsluttet en nydelig City-kontring.

Engelskmannen kunne servert Agüero sitt tredje for dagen, men valgte heller å avslutte angrepet selv.

– Jeg så Agüero midt i banen, men jeg tenkte jeg tok sjansen selv denne gangen. Og hvis jeg skulle gjøre det, så var jeg nødt til å sørge for at det ble det rette valget og sette ballen i mål, smilte Sterling etter kampen.

Skryte av United

Med seks seirer av seks mulige i befester City sin posisjon som Premier Leagues beste lag. Guardiola lar seg likevel ikke rive med.

– Da jeg ankom i sommer tenkte jeg ikke på hva vi kunne gjøre denne sesongen. Jeg tenker bare på en kamp på gangen, så får vi se hvordan det ser ut mot slutten. Det er mange gode lag i ligaen som kan utfordre oss. Jeg så første omgang i Manchester Uniteds kamp og de var veldig gode i dag. Ellers har særlig Liverpool startet veldig godt, men også Arsenal, Chelsea og Everton er alle veldig gode lag. Selv om Everton tapte i dag, konkluderte Guardiola som ikke ønsker å ta noen ting for gitt.

Et skår i gleden for City-fansen er imidlertid at De Bruyne haltet av banen med skade ti minutter før slutt. Belgieren stoppet brått opp midt i en kontring og måtte ha assistanse for å komme seg av banen, med det som så veldig ut som en hamstring-skade.

– Jeg vet ikke helt hva status er, men jeg tror han er skadet. Slike ting skjer og da er det viktig å ha en stor stall, sa Guardiola.

Slik startet lagene:

Swansea: Fabianski - Rangel , van der Hoorn , Amat , Naughton - Britton (C) , Cork , Sigurdsson , Fer , Routledge - Llorente

Man. City: Bravo - Sagna, Stones, Otamendi , Kolarov - Fernandinho , Gündogan, Sterling , Silva (C), De Bruyne - Agüero