Liverpool med målfest mot Hulls ti mann

Liverpool herjet i Markus Henriksens Premier League-debut.

Liverpool - Hull 5-1

Jürgen Klopps Liverpool flyr høyt om dagen. Etter to strake ligaseire mot Leicester og Chelsea, fulgte Merseyside-klubben opp med en målfest mot nyopprykkede Hull på Anfield.

Adam Lallana hadde allerede sendt hjemmelaget i ledelsen tidlig da Ahmed Elmohammady ble utvist like før halvtimen var spilt. Med elleve mot ti var det bare et spørsmål om hvor stor Liverpool-seieren kom til å bli.

Liverpool vant til slutt hele 5-1.

  • Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

– Det var nok ikke en av våre beste kamper, men vi scoret mange mål og vant, sa Liverpools Sadio Mané etter kampen, ifølge BBC.

TV 2s Premier League-ekspert, Brede Hangeland, var langt mer imponert over de rødkleddes prestasjon.

– Akkurat nå er det realistisk å drømme om Premier League-trofeet for Liverpool-fansen, utvilsomt, sier Hangeland og legger til:

– De har drømt om trofeet i mange år, men nå ser det virkelig bra ut. Hull var sjanseløse og Liverpool vant fullt fortjent igjen, legger han til.

Straffe og utvisning

Allerede etter ni minutter fikk Philippe Coutinho en eventyrlig sjanse til å sende Liverpool i ledelsen. Brasilianeren fikk stå helt alene fem meter foran mål, men den svake avslutningen ble reddet på streken.

I servitørrollen lyktes imidlertid Coutinho langt bedre. For etter 17 minutter spilte han fri Adam Lallana, som var langt mer kontant og sendte hjemmelaget i føringen.

Verre skulle det bli for Hull. Like før halvtimen var spilt fikk nemlig Coutinho igjen en kjempemulighet til å score, men igjen ble forsøket stoppet på streken. Denne gangen var det Ahmed Elmohammadys arm som sto i veien, og dommer André Marriner ga hjemmelaget straffe.

Fra krittmerket gjorde James Milner ingen feil. Liverpool ledet 2-0.

Målfest etter utvisningen

Med én mann mindre på banen ble det tøft for Hull, som ikke klarte å forhindre at Sadio Mané scoret Liverpools tredje bare minutter senere. På overtid av første omgang fikk nederlenderen Georginio Wijnaldum en kjempesjanse til øke ledelsen ytterligere, men en god redning av David Marshall sørget for at det sto 3-0 til pause.

Tidlig i annen omgang pyntet innbytter David Meyler på resultatet da han banket inn et reduseringsmål etter en corner, men Liverpool lot ikke gjestene juble for lenge.

For bare ett minutt senere ladet Coutinho kanonen og smalt ballen vakkert i vinkelen fra rundt 20 meter. En kjempescoring av brasilianeren.

Men Liverpool hadde mer å by på. Etter 70 minutter ga innbytter Daniel Sturridge problemer for Hull-forsvaret og ble til slutt lagt i bakken av Andy Robertson. Hjemmelaget ble tildelt nok en straffe.

Også denne gangen var Milner sikker og satte inn 5-1.

Mot slutten av kampen kom Markus Henriksen inn til sin Premier League-debut, men det hadde ingenting å si for sluttresultatet.

Liverpool slo Hull 5-1.

NB: Adama Diomandé startet kampen for Hull, men ble byttet ut til fordel for mer defensivt anlagte David Meyler da Elmohammady ble utvist.