FIKK NEI: X-Games fikk nei til et nytt arrangement i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FIKK NEI: X-Games fikk nei til et nytt arrangement i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Oslo sier nei til X Games

Det blir ingen X Games-reprise i Oslo. Det har byrådet bestemt. Kommunen vil heller bruke penger på breddeidretten, skriver NRK.

X Games søkte om 18 millioner kroner, men kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen vil heller bruke pengene på en halfpipe i Wyller og helårsdrift av skatehallen Skur 13.

– Dette er noe også vanlige folk kan ha glede av gjennom vinteren, sier Hansen til NRK.

– Vi ønsker å legge til rette for at folk kan drive med idrett selv, fremfor et stort arrangement som X Games neste år.

Daglig leder i SAHR Production og mannen bak X Games i Norge, Henning Andersen, valgte å flytte alle øvelsene på snø til Hafjell allerede i sommer da Oslo kommune ikke vil love pengestøtte. Andersen og co. håpet å kunne bruke Skur 13 til skateboardøvelsene, men dette er nå uaktuelt.

– Dette er synd, men ikke overraskende, sier Andersen til statskanalen, før han fortsetter:

– Det er jo skuffende for alle actionsport-fans i Oslo som hadde gledet seg til et nytt X Games i hovedstaden, men nå skal vi fokusere på å lage et godt arrangement i Hafjell. Akkurat hva som skjer med skateboard-delen av arrangementet er for tidlig å si nå. Det må vi komme tilbake til, avslutter Andersen. (©NTB)