GIR SEG: Kevin Garnett gir seg etter 21 sesonger i NBA. (AP Photo/Ann Heisenfelt)
GIR SEG: Kevin Garnett gir seg etter 21 sesonger i NBA. (AP Photo/Ann Heisenfelt) Foto: Ann Heisenfelt

Nok en legende forlater NBA

Ingen basketballspiller har tjent mer penger enn Kevin Garnett. Men nå er det slutt.

I 1995 ble Kevin Garnett den første spilleren på 20 år som gikk direkte fra high school til NBA.

Minnesota Timberwolves tok sjansen på å bruke femtevalget sitt i draften på å hente den da 19 år gamle power forwarden.

Han startet debutsesongen som reserve, men etter at Flip Saunders overtok treneransvaret tidlig i sesongen, så ble han sendt rett inn på laget.

Nådde målet med Celtics
Timberwolves bygget laget rundt Garnett, og i 2003/04-sesongen ble han kåret til NBAs beste spiller.

Men Garnett innså snart at han ikke kom til å vinne NBA-sluttspillet med Timberwolves.

Foran 2007/08-sesongen begynte ryktene å gå om at Garnett var på vei bort. De fleste storlagene ble nevnt som aktuelle. 31. juli kom meldingen om at han var klar for Boston Celtics, i bytte mot fem spillere og to draft picks.

Og i Boston fikk han endelig oppfylt ønsket sitt. Sammen med Paul Pierce og Ray Allen utgjorde han en trio som ga Celtics-fansen tro på at klubben kunne igjen bli en dominerende faktor i NBA, som de var da Larry Bird, Kevin McHale og Robert Parish herjet.

Allerede i sin første sesong med Celtics fikk Garnett NBA-ringen sin. Etter at Los Angeles Lakers ble slått i finalene.

Tok farvel på Instagram
Det ble også den eneste ringen han fikk. Etter seks år i Celtics, spilte han to sesonger for Brooklyn Nets, før han foran forrige sesong vendte «hjem» til Timberwolves. Der fungerte han som mentor for klubbens unge spillere Andrew Wiggins, Gorgui Dieng, Zach LaVine og Karl-Anthony Towns.

– De så på ham som en gjeng med unger ser på julenissen komme ned pipen. Øynene deres var vidåpne og de trodde ikke det de så. Han sto der og fortalte dem om sine erfaringer gjennom 20 år i ligaen, fortalte Saunders til NBA.com.

Fredag kom meldingen om at han ikke kommer tilbake på banen når sesongen starter igjen.

På sin egen instagramkonto la han ut en kort video der han tok farvel.

– Jeg er bare takknemlig. Jeg klarer ikke å sette ord på det. Jeg er bare takknemlig. Takknemlig for alle og all kjærligheten. Jeg hadde aldri trodd at folk skulle ha så mye kjærlighet for meg. Men det er en helt annen ting når det er virkelighet, sier han.

Flere stjerner gir seg
Planen var at Garnett skulle spille sin 22. sesong, som den første som har gjort det i NBA. Men kneproblemer og at Saunders tapte kampen mot kreft i fjor sommer – som gjorde at han mistet sin viktigste støttespiller i Timberwolves – fikk ham til å endre mening.

– Vi kommer til å klare oss, man. Jeg forventer ikke at dette skal bli enkelt. Men det har gått bra så langt. Følg med på fortsettelsen, avslutter han videoen sin med.

Garnett er ikke den eneste NBA-stjernen som ikke blir å se på parketten den kommende sesongen. Kobe Bryant, Tim Duncan og Amar'e Stoudemire har også valgt å legge skoene på hyllen.

Bryant, Duncan og Garnett er alle garantert en plass i NBAs Hall of Fame.

Og 40-åringen kommer nok til å klare seg økonomisk. I løpet av sine 21 sesonger i NBA har han tjent over 2,7 milliarder kroner, noe som gjør ham til den som har tjent mest i ligaens historie når en ser utelukkende på lønn.

To be continued...

En video publisert av Kevin Garnett (@tic_pix)