RIVALER: I dette bildet fra 3. mars kranglet Trump og Cruz så fillene føk. Nå har Cruz ha bestemt seg for å støtte erkerivalen. Foto: AP.
RIVALER: I dette bildet fra 3. mars kranglet Trump og Cruz så fillene føk. Nå har Cruz ha bestemt seg for å støtte erkerivalen. Foto: AP. Foto: Paul Sancya

Ted Cruz i kveld: – Jeg skal stemme på Donald Trump

Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å støtte erkerivalen Donald Trump i presidentvalget, skriver Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisen siterer to kilder som «står saken nær». Cruz offentliggjorde offentlig sin støtte til Trump fredag kveld, kort tid etter at Washington post publiserte sin artikkel.

– Etter mange måneder med nøye overveielser, bønn og søken i min egen samvittighet, har jeg bestemt at jeg på valgdagen vil stemme for den republikanske kandidaten Donald Trump, skriver Cruz på sin egen Facebookside.

I en lang begrunnelse for hvorfor han endte på Trump som sin favoritt til å bli USAs president, skriver Cruz videre:

– Jeg har tatt denne beslutningen av to årsaker. For det første lovte jeg i fjor at jeg ville støtte den republikanske kandidaten. Og jeg har tenkt å holde mitt ord.

– For det andre, selv om jeg har hatt områder med betydelig uenighet med vår kandidat,er Hillary Clinton helt uakseptabel - det er derfor jeg alltid har vært #NeverHillary.

Ted Cruz sto igjen som Donald Trumps argeste rival under Republikanernes nominasjonsprosess tidligere i år. Da han omsider ga seg, var Cruz ganske så tydelig på at han ikke ville støtte Trumps kandidatur.

– Vårt land er i krise. Hillary Clinton er åpenbart uegnet til å være president, og hennes politikk ville skade millioner av amerikanere. Og Donald Trump er det eneste som står i veien for henne, sier Cruz nå.

(©NTB/TV 2)