Chelsea er Arsenals nemesis: – De er rett og slett mer «badass»

...men Mesut Özil er overbevist om at Arsenal kan bryte «forbannelsen» lørdag.

Se Arsenal – Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 18.20!

Lørdag er det klart for det klassiske London-derbyet mellom Arsenal og Chelsea. Etter tre strake seire innledningsvis, peker formkurven nå nedover for Antonio Contes menn.

Etter 2-2 mot Swansea kom sesongens første tap mot Liverpool forrige helg.

For Arsenal er situasjonen en helt annen. Tre strake seire har gitt ny optimisme på Emirates.

– Rett og slett mer «badass»

Likevel tror ikke lagets nyervervelse Shkodran Mustafi lagenes formkurver har mye å si når kampen sparkes i gang.

Se intervjuet med Mustafi og Mesut Özil i videovinduet øverst!

– Med lag som Chelsea, har det ingenting å si hvordan de presterte i forrige kamp. De er et mannskap i stand til å slå alle lag når som helst, sier Mustafi.

Og fortsetter:

– Du må være 100% forberedt og ha fokus ned til hver minste detalj for å få med deg tre poeng mot et slikt lag. Vi vet det kommer til å bli en tøff kamp.

Arsenal har ikke slått Chelsea i Premier League siden 2011/12-sesongen. Siden Robin van Persie scoret hat trick på Stamford Bridge, har Chelsea gått ubeseiret ut av sine ni siste ligaoppgjør mot «The Gunners».

Costa slo Koscielny – så ble Gabriel (!) utvist

TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller mener det fysiske overtaket er mye av grunnen.

– Chelsea er rett og slett mer «badass» i stilen – de er litt mer mannfolk. Det står godt til Arsenal, som ofte har hatt flere små og tekniske spillere. I tillegg har de fått N’Golo Kanté, som vil være gull verdt i en kamp som dette. Han vil plage livet av Arsenal-spillerne, mener Stamsø Møller.

Han tror heller ikke lagenes form vil ha mye å si for kamputfallet.

– Se bare på hva som skjedde forrige sesong. Chelsea var veldig svake i lenge perioder, men steppet opp mot Arsenal.

Kontroversielle oppgjør

Chelsea mot Arsenal har de siste årene blitt synonymt med kontoversielle situasjoner, knalltøffe dueller og flere tvilsomme dommeravgjørelser.

Det har gått verst utover de røde. Mesut Özil håper å unngå at spillere som Diego Costa igjen klarer å terge på seg medspillerne.

– Vi har dominert banespillet når vi har møtt dem, men de to siste gangene har vi fått tidlig røde kort. Dermed har ikke kampene blitt som vi hadde tenkt. De har scoret etter at vi har blitt ti mann begge gangene.

Klarer «The Gunners» å unngå samme skjebne lørdag, er Arsenals playmaker sikker på at de kan tukte Antonio Contes menn.

– Jeg vet at vi har et godt nok lag til å stå imot Chelsea, og nå skal vi endelig bevise det, sier Özil bestemt.

Stamsø Møller tror vi får se nok et fyrverkeri på lørdag.

– Historien mellom disse lagene gjør at det ikke kan bli kjedelig. Det gjelder både på og utenfor banen. Det er aldri avbalansert og avventende når disse lagene møtes. Det blir et vanvittig trøkk.

Ingen klare gullkandidater

Både Arsenal og Chelsea har vært gjengangere når det skal snakkes om hvor Premier League-troféet skal havne når vi skriver mai måned. Mustafi mener det er tilfellet også denne sesongen.

– Noe av det som er mest interessant med denne ligaen er at man har så mange gode lag, og så mange lag som kjemper om tittelen. Både oss og Chelsea er definitivt blant lagene som kan ende opp med å vinne.

Stamsø Møller er ikke like overbevist.

– Begge er outsidere i mine øyne - ikke noe mer. Manchester City har vært klart best hittil, og må regnes som den store favoritten. Det er fortsatt for mange spørsmål rundt Wenger og Contes mannskaper.