TVILLINGER: Kevin Dugar (t.v) sonet for drapet tvillingbroren Karl Smith nå hevder han begikk. Foto: Illinois Department of Corrections.
TVILLINGER: Kevin Dugar (t.v) sonet for drapet tvillingbroren Karl Smith nå hevder han begikk. Foto: Illinois Department of Corrections.

Utrolig tvillingtvist i drapssak:

Hevder han begikk drapet som tvillingbroren sonet 13 år for

Da Karl Smith (38) ikke fikk medhold i en ankesak for et drapsforsøk, tok han på seg skylden for et drap tvillingbroren er dømt for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Chicago Tribune som skriver om den svært spesielle situasjonen som utspant seg i rettslokalet i Leighton i Illinois i USA.

Det var første gang på flere år at de to eneggede tvillingene møttes. Ifølge avisen var brødrenes mor tilstede da Karl Smith i vitneboksen fortalte at han og ikke tvillingbroren Kevin Dugard sto bak to gjengdrap på begynnelsen av 2000-tallet.

– Jeg er her for å tilstå en forbrytelse jeg har begått som han ble feilaktig beskyldt for, sa Smith ifølge Chicago Tribune.

Dømt på vitnebeskrivelse

De to tvillingene var som erteris hele oppveksten og endte begge i en kriminell gjeng. Da tilståelsen ble fremført, skal både moren og den dømte tvillingbroren ha tørket tårene.

De to tvillingene skal ha opptrådt som hverandre og i mange sammenhenger ha blitt forvekslet.

Da Dugard ble dømt for å ha skutt og drept to personer tilhørende kriminelle gjenger, skal det kun ha vært på bakgrunn av vitneobservasjoner.

Tviler på innrømmelse

Dugard skal ha spurt tvillingbroren Smith om han sto bak, men han nektet for det helt til for tre år siden. Da sendte han et brev til broren fra sitt fengsel for å fortelle at han hadde gjort det.

– Jeg må få sagt dette før det tar livet av meg. Jeg ber om at du kan tilgi meg, jeg er den som skjøt og drepte de to den kvelden, skal det ha stått i brevet.

Smith soner på sin side en fengselsstraff på 99 år for blant annet et hjemmeran som kostet en seksåring livet. Påtalemyndighetene mener tilståelsen kommer fordi han har fått avslag på en anke i denne saken.

– Han har ingenting å tape ved å ta på seg skylden for brorens drap, sa assisterende statsadvokat Carol Rogala, ifølge Chicago Tribune.