Trøye-smell for Sagan på tempoen

Falt ned til en fjerdeplass etter lagtempoen.

TRØYEN RØK: Peter Sagan mistet sammenlagtledelsen etter fredagens tempoetappe. Foto: AFP PHOTO KRISTOF VAN ACCOM. Foto: Kristof Van Accom

Sammenlagtledelsen røk for Tinkoff-stjernen Peter Sagan etter fredagens lagtempo under verdenstourrittet i Belgia og Nederland. BMC-laget vant etappen.

Sagan falt ned til fjerdeplass sammenlagt etter at Tinkoff kun ble nummer åtte på tempoen.

Slovaken ledet med sju sekunder etter torsdagens triumf, men måtte fredag finne seg i at det skiller 27 sekunder opp til BMCs Rohan Dennis.

En stund så det ut til at Etixx skulle gå av med seieren, men BMC fikk opp farten mot slutten og vant med en margin på seks sekunder.

Sagan og Tinkoff endte 34 sekunder bak BMC.

Lars Petter Nordhaug hang ikke med Sky-laget helt inn til mål på den 20,9 kilometer lange tempoen. Sky ble nummer ni. Daniel Hoelgaard og FDJ kom akkurat innenfor topp ti.

Alexander Kristoff og de øvrige Katjusja-rytterne syklet inn til en 11.-plass. De var 41 sekunder bak vinnertiden. (©NTB)