Full kok i studio etter kvinnekritikk:

– Det er ikke sånn at kvinner er late

Jon Hustad hevder norske kvinner koster samfunnet for mye.Tydelig irritert kokte det over for forsker Liv Tørres under debatten på Underhuset fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Hustads kronikk er nådeløs om norske kvinners innsats til samfunnet.

Innlegget har gått som en farsott på nettet og var en av de mest delte sakene i sosiale medier i går.

I kronikken hevder han at kvinner sykemelder seg selv om de er friske, at kvinner gjør Norge til et fattigere land og at kvinner finansieres av menn som er dumsnille.

Kritiserer den moderne kvinnen

I debattprogrammet Underhuset på Nyhetskanalen møtte Hustad tre feminister til debatt.

– Kvinner sykemelder seg 80 prosent mer enn menn. Hva er det med den moderne kvinnen? De jobber kortere dager, de har mye høyere lønn, mye bedre liv, og de får hjelp av mannen hjemme. Hvorfor driver de da og sykemelder seg så mye mer enn menn, spør Hustad.

Liv Tørres, forsker og direktør for Nobels fredssenter er irritert.

– Det høres ut som om du har stått opp med feil fot eller noe sånt! Det er ikke sånn at kvinner er late, egentlig er friske og sykemelder seg. Det ligger i en kombinasjon i belastninger i jobb, ha barn og kvinnehelse, poengterer Tørres.

Gjør Norge fattigere

Hustad mener kvinner koster samfunnet altfor mye penger.

– Hadde kvinner jobbet like mye som menn, ville vi finansiert den fremtidige velferdsstaten. Tar vi de 400 rikeste her i landet, finner vi bare èn «self-made-woman» der. Menn kan ikke få kvinner til å tjene vanvittig godt. Det må kvinner gjøre selv, sier Hustad.

Mener Hustad bommer totalt

Arbeids- og sosialpolitisketalsperson, Kirsti Bergstø i SV mener Hustad bommer totalt med sin analyse.

– Hvem er det som har gitt disse mennene overskuddet på hjemmebane til å realisere seg selv på det vanvittige planet, spør Bergstø retorisk.

SE HELE DEBATTEN HER: