Entreprenør tapte rettssak etter å ha mistet milliardkontrakt

Entreprenørselskapet som tapte en milliardkontrakt med Statens vegvesen fordi de leverte anbudet til feil adresse, tok saken til retten. Der tapte de mot staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram av dommen fra Oslo byfogdembete, melder NRK.

I juni ble Hæhre Entreprenør avvist i konkurransen om en kontrakt på E6 Helgeland til en verdi av 2 milliarder kroner. Anbudspapirene ble nemlig levert i Mosjøen og ikke i Oslo, og dermed i feil by, ifølge Statens vegvesen.

Det gjorde at entreprenøren ikke fikk være med i konkurransen om utbygging. Hæhre Entreprenør mente Vegvesenet endret innleveringssted underveis i prosessen, uten at de ble informert. Men den forklaringen kjøpte ikke retten.

– Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det.

Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK. (©NTB)