DYRT: Det ble for dyre flybilletter for Vard Haugesund da de skulle spille bortekamp i Oslo samme helg som Justin Bieber spiller i Oslo. Foto: Montasje/Scanpix.
DYRT: Det ble for dyre flybilletter for Vard Haugesund da de skulle spille bortekamp i Oslo samme helg som Justin Bieber spiller i Oslo. Foto: Montasje/Scanpix.

Bieber-trøbbel for fotballag

Flybillettene var så dyre fra Haugesund at laget måtte ta buss til bortekamp i Oslo.

Justin Bieber er landet i Oslo og skal spille konserter både fredag og lørdag.

Interessen rundt konserten er enorm og tusenvis av publikummere reiser til Oslo for å se popidolet stå på scenen.

Det skaper problemer for fotballaget Vard Haugesund, som spiller i 2. divisjon til daglig.

Lørdag skal de spille en ekstremt viktig kamp mot Frigg i Oslo. Normalt flyr de til Østlandet kampdagen, men denne gangen hadde ikke klubben råd til flybilletter denne gangen. Billettene fra Haugesund var mye dyrere enn det de pleier å være.

– Mye penger for en klubb som Vard

Trolig er Bieber årsaken til det. Mange fra Haugesund har nok planlagt å ta turen til Oslo i helgen.

– Vi hadde rett og slett ikke råd til det. Etter det jeg forstår er deler av årsaken til de dyre flybillettene at det er Justin Bieber-konserter i Oslo. Han er jo populær og det er vel mange i Haugesund og Karmøy som skal på konsert, sier Vard-trener Kjell Sture Jensen til Haugesunds Avis, som først omtalte saken.

Daglig leder i Vard Rune Lothe forteller at de i vår så på billetter til kampene, men at det allerede da var for dyrt.

– Det ville kostet 10 000 kroner mer å fly nå enn det gjør med buss og hotell. Flybillettene var cirka en tusenlapp dyrere enn det vanlige. Vi bruker å betale cirka 2000 kroner per billett. Nå er det en liten stund siden dette var aktuelt, men jeg mener å huske at det lå på rundt 3000 per billett. Det er mye penger for en klubb som Vard, forteller Lothe til TV 2.

Ville helst fly

De ekstra pengene som nå brukes på turen hentes fra klubbkassen.

– Vi får noen tusenlapper av PostenNord-ligaen i året til å bruke på turer, men utover det får vi ikke noen ekstern hjelp, forklarer Lothe.

Haugesunds-klubben har tre poeng opp til Lysekloster på 7. plass. På grunn av at avdelinger skal slås sammen i 2. divisjon etter sesongen rykker hele syv lag ned til 3. divisjon. Med fem kamper igjen bør klubben få med seg poeng fra kampen.

Lothe er ikke bekymret for at Bieber-trøbbelet skal få konsekvenser for kampforberedelsene.

– Nå reiser vi dagen før. Vi kommer frem på fredag og får en god natts søvn. Hadde vi kunne velge hadde vi flydd. Nå gjelder dette stort sett kun to/tre kamper i året. Vi er vant med buss, men ikke til Østlandet, svarer Vard-lederen.

– Blir det Justin Bieber på stereoanlegget i garderoben før kampen mot Frigg?

– Nå er jeg ikke så ofte i garderoben. Jeg vet ikke helt hva som spilles der, men jeg tviler på at det er Justin Bieber, ler Vard-lederen.