Solskjærs melding til Ingebrigtsen: – Vi skal styre kampen

Molde-manageren fyrer opp stemningen før prestisjekampen.

Se Molde-Rosenborg på TV 2 Sport Premium 4 og Sumo kl. 18.00!

MOLDE (TV 2): Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at det er blytungt at Molde har prestert så dårlig at de er 21 poeng bak Rosenborg så langt i år. Men før møtet på Aker stadion, har han en klar beskjed til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Vi skal styre kampen, smiler han lurt.

– Vil stanse festen
Solskjærs sarkastiske melding har bakgrunn i Ingebrigtsens uttalelse til VG denne uka om at «bare RBK som kan styre kamper i Tippeligaen». Samtidig legger Moldes manager seg paddeflat i forhold til at de ikke har vært gode nok i årets sesong.

– Rosenborg blir seriemestere i år uansett de. Så skal vi prøve å hindre at det skjer her i helgen.

– Dere er 21 poeng bak før denne kampen. Føles det fælt?

– Ja, sier han kontant

– Hvor fælt?

– Selv om man er klar over at vi prøver å bygge opp et nytt lag, og det kan ta tid, så hadde jeg selvsagt håpet på at vi var mye nærmere.

Moldegutten Sander Svendsen lover at han skal gjøre alt i sin makt for å stanse en ny trøndersk gullfeiring på Moldes egen hjemmebane.

– Jeg var ikke på laget sist det skjedde, for jeg var bare en guttunge på tribunen. Men jeg husker godt at jeg ikke likte å se at de løp rundt med gull, skjerf, og full pakke. Det skal vi prøve å hindre, sier Svendsen.

– Startet på 90-tallet
Han er ikke helt sikker på hvorfor oppgjørene har utviklet seg til prestisjetunge "hatkamper".

– Det har alltid vært sånn. Jeg har vokst opp med det, sier han.

Solskjær tror rivaliseringen for alvor startet på 90-tallet med Kjetil Rekdals slibrige kommentarer i retning RBK da Molde slo Eggens stjernemannskap ut av cupen i 1994.

– Før det var det et godt forhold mellom klubbene. Spillere som Erik Hoftun, Roar Strand, og Leo (Øyvind Leonardsen) spilte jo her og gikk til RBK. Og da hadde man et godt samarbeid. Men så har Molde nærmet seg mer og mer, og da har det vokst fram en rivalisering, tror Solskjær.

– Misfornøyd
Etter at nesten alt han tok i ble til gull i sin første periode i Molde, har Solskjær slitt mer etter comebacket i vinter. Han innrømmer at sjøltilliten har svingt

– Ja, du vurderer jo deg selv hele tiden, men guttene har jeg aldri tvilt på. Vi må få mer ut av de vi har. Det er det jeg er nødt til å tenke på, sier Solskjær, vel vitende om at han rår over ligaens nest største ressurser i forhold til klubbens budsjett.

Men han har ikke tenkt å gi opp kampen om å ta igjen RBKs forsprang.

– Vi må tenke på neste år. Vi gir ikke opp. Vi har vært oppe og smakt på det noen år, og kan komme dit igjen. Vi har eiere som satser, og et godt lag på gang, sier Solskjær.