Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på barnevernsinstitusjonen Små Enheter på Vollen i Asker i 2014. Foto: Privat
Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på barnevernsinstitusjonen Små Enheter på Vollen i Asker i 2014. Foto: Privat

Vollen-drapet: Juryen mener tiltalte var tilregnelig

16-åringen, som er kjent skyldig i drapet på en miljøarbeider på en barnevernsinstitusjonen i 2014, var tilregnelig, slår juryen i Borgarting lagmannsrett fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøterapeut Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på barnevernsinstitusjonen Små Enheter på Vollen i Asker natt til tirsdag 28. oktober 2014.

Den 30 år gamle kvinnen ble kvalt til hun mistet bevisstheten og deretter knivstukket 21 ganger.

Jenta som i dag er innlagt på Sandviken sykehus i Bergen med diagnosen psykotisk, ble i Asker og Bærum tingrett kjent tilregnelig og dømt til forvaring i ni år.

Ankesaken i Borgarting lagmannsrett har i hovedsak dreiet seg om drapet ble begått av en tilregnelig eller utilregnelig person.

Juryen brukte snaut to timer før den kom til en konklusjon i saken fredag.

Både sakkyndige og vitner har fortalt om sine inntrykk av jenta som en med betydelige psykiske plager, trolig forårsaket av traumer og omsorgssvikt i barndommen. (©NTB)