David Hasselhoff (64) om tiden etter Baywatch: – Jeg bekymrer meg fremdeles

Men 90-tallslegenden mener samtidig det er viktig å kunne le av seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Hasselhoff (64) ble verdenskjent på 90-tallet da han spilte Mitch Buchannon i TV-serien Baywatch.

Han er i Guinnes Rekordbok som verdens mest sette TV-stjerne, og til TV 2-programmet Gylne tider forteller 64-åringen om Baywatchs oppturer og nedturer.

Baywatch floppet

Baywatch ble ikke en umiddelbar suksess for TV-selskapet NBC. Første sesong – som ble sendt i 1989 og 1990 – floppet fullstendig, og serien ble kansellert.

Men serieprodusentene nektet å gi opp. De tok opp banklån og hadde en vellykket ringerunde til velstående selskaper og annonsører for å skaffe 22 millioner dollar slik at de kunne fortsette å lage Baywatch. Heldigvis for de involverte, tok serien av og ble en global suksess.

Saktefilmscenene

Baywatch, som handlet om badevakter på en strand i California, ble diskutabelt mest kjent for scenene hvor barmfulle jenter – deriblant sexsymbolene Pamela Anderson og Carmen Electra – og muskuløse gutter løp langs stranden i saktefilm.

Hasselhoff forteller til Gylne tider om hvordan de legendariske saktefilmscenene faktisk ble til.

– Vi hadde en episode som var fire minutter for kort, og vi hadde ikke mer penger og ante ikke hva vi skulle gjøre. Mens vi pratet om det på stranda, spaserte noen vakre jenter forbi i badedrakt. «Film det!» sa noen. «Film de jentene og få deres tillatelse!». Vi filmet jentene, og da vi skulle se på opptakene, var det en feil som gjorde at det ble saktefilm. «Wow! Utrolig kult!».

Å filme vakre mennesker i saktefilm ble altså løsningen for å fylle ut episoden. Og i takt med seriens popularitet, ble det mer og mer saktefilm i episodene – inkludert vignetten.

– Vi elsket saktefilmuttrykket i serien. Vi startet med én saktefilmsekvens den første uken, og i uken som fulgte hadde vi to. Og da serien nærmet seg slutten, var alle episodene nesten bare i saktefilm, sier han og ler høyt.

Hemmeligheten bak suksessen

STJERNEMØTE: Gylne tider-gutta Ingar Thorsen, Steinar Marthinsen og Øyvind Mund møtte Baywatch-stjernen David Hasselhoff i Los Angeles, California. FOTO: TV 2
STJERNEMØTE: Gylne tider-gutta Ingar Thorsen, Steinar Marthinsen og Øyvind Mund møtte Baywatch-stjernen David Hasselhoff i Los Angeles, California. FOTO: TV 2

Baywatch gikk totalt 11 år på skjermen, og Hasselhoff tror han vet hvorfor den ble så populær over hele verden.

– Hemmeligheten bak en suksessfull serie, er å lage den til alle fra 8 til 88 år. 8-åringer må elske det og 88-åringer må elske det. Man ønsker at hele familien skal se på, og Baywatch-manusene var veldig enkle, men de handlet om å redde liv.

Uhøytidelig

Hasselhoff har aldri forsvunnet helt fra rampelyset, men forteller til Gylne tider at han ønsker å spille i en populær TV-serie igjen.

– Jeg bekymrer meg fremdeles. Vil jeg noen gang få anledning til å spille i en flott serie igjen? Mens jeg venter, griper jeg de sjansene jeg får.

Han er også svært opptatt av ikke å være selvhøytidelig.

– Hvis man ikke kan le av seg selv, så kommer man ikke til å klare seg i livet. Én eller annen gang kommer man til å gå på trynet, så man må ta sjanser. Alt handler om hvor kjapt man klarer å reise seg etter et fall – og hvor fort man klarer å le av det. Livet er skjørt og man må gjøre det beste ut av det, sier Hasselhoff.

TV 2 i Norge sendte for øvrig Baywatch allerede fra 12. januar 1993, knapt fire måneder etter TV-kanalen hadde sin første sending.

Gylne tider sendes på TV 2 søndag klokken 21.45.