Utskjelte Rooney om kritikken: – Folk snakker mye tull

TV 2s Premier League-ekspert tror José Mourinho snart tar til fornuft og vraker sin egen kaptein.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.30!

Få spillere har vært under hardere press denne sesongen enn Wayne Rooney (30). Manchester United-kapteinen har levert forestilling etter forestilling under pari, og kritikken er blitt forsterket av lagets svake spill og resultater de siste ukene.

Mener han kan reise seg
Mange mener Rooney, som er tre mål unna å tangere scoringsrekord for rødtrøyene, må benkes først som sist.

Torsdag kveld var Rooney å finne i studioet til klubbens egen tv-kanal. Der fikk han spørsmål om kritikken som tidvis har haglet mot ham.

– Jeg har hatt det i hele karrieren. Litt mer i det siste. Slik er fotballen. Jeg hører på trenerne, lagkameratene og folk rundt meg. Jeg hører ikke på hva mange folk der ute sier fordi det er mye tull. Jeg må fokusere og jobbe hardt, og jeg har gjort det hele karrieren, sier Rooney.

Se seansen i videovinduet øverst på siden!

Rooneys dager som spiss virker talte, og fjorårets bruk av engelskmannen som midtbanespiller dypt i banen fungerte dårlig. José Mourinho uttalte før sesongen at Rooney ikke er noen seks-er eller åtte-er, han er en ti-er eller ni-er.

– Regner med Mourinho tar til fornuft
Dermed står Mourinho ovenfor et dilemma. Plassere sin egen kaptein på benken fordi han ikke er god nok, eller holde ham på banen og håpe at ting bedrer seg.

– Mourinho er ny og nødt til å gjøre noe før det ser dumt ut. Det gjorde det mot Watford. Det så patetisk ut. Han tok ikke Rooney av banen da, så hvorfor skal han ta ham ut nå da? Jeg regner med at Mourinho etter hvert tar til fornuft og gjør det som er best for klubben, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Rooney har startet samtlige kamper i Premier League under Mourinho og står med én scoring på fem kamper. Og etter 1-3-tapet for Watford i forrige serierunden ble Rooney slaktet i britisk presse.

«The full horror of Wayne Rooney's performance against Watford» titulerte The Mirror en artikkel om Rooney med. Stamsø Møller mener han aldri har sett Rooney dårligere for Manchester United enn i oppgjøret på Vicarage Road.

– Det er fullt forståelig at han får kritikk når han spiller så dårlig. Det kan ikke være noe nytt. Jeg skjønner at han ikke legger seg flat og sier at han ikke er i nærheten, men han er faktisk ikke i nærheten av å være god nok til å spille i den posisjonen og bære det ansvaret, sier Stamsø Møller.

– Man blir ikke midtbanespiller over natten uten forståelse for hvordan man skal ta den rollen. Hvem som helst kan slå gode 60-meterspasninger om man øver lenge nok. Det er også en ekstremt merkelig oppfatning at han skal bli den nye Paul Scholes. Man så det godt mot Watford. I desperate øyeblikk har han ikke roen i den rollen. Han ser bare stresset og ubekvem ut, sier Stamsø Møller.

Selv prøver Rooney å stå støtt i kritikk-stormen og si de riktige tingene.

– Jeg føler at jeg kan spille i alle posisjoner, men manageren har gjort det klart at jeg enten skal spille på topp eller i nummer 10-rollen, og det er der han ser for seg at jeg spiller. Som jeg har sagt før, det er ikke bare deg selv. Hele laget jobber hardt. Vi hadde en dårlig uke, og vi jobber hardt for å rette på det, sier Rooney.

Mener Rooney bør benkes
Stamsø Møller mener at Rooneys forflytning lenger og lenger ned i banen er et tydelig tegn på at Uniteds nummer 10 er på hell. Han skulle helst sett ham i tospann med Zlatan Ibrahimovic eller på benken.

– Dette er brennbart stoff. Det er den nye ordenen. Skal man være med, må man gjøre drastiske ting. Som pep Guardiola gjorde Joe Hart. Jeg mener at Rooney må sitte litt, trene og se om han vil være med på dette. Men da må han heve seg mange hakk, sier Stamsø Møller.

Nå gjenstår det å se om Mourinho faktisk har guts nok til på sette kapteinen på benken. Seieren over Northampton i ligacupen var ikke nødvendigvis imponerende, men etterlengtet i kjølvannet av tre strake tap. Første mulighet til å snu skuten kommer når regjerende Premier League-mester Leicester gjester Old Trafford lørdag.