USA: Politiet offentliggjør hjerteskjærende video til skrekk og advarsel

Videoen av en toåring som fortvilet prøver å vekke sin narkomane mor i butikken sjokkerer amerikanerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da politiet i Lawrence, Massachusetts, fikk levert en video av et to år gammelt barn som forsøker å vekke liv i sin mor som har tatt overdose, valgte de å offentliggjøre den.

NB: Vi advarer mot sterke inntrykk i videoen øverst i saken.

Situasjonen er hjerteskjærende, men dessverre ikke unik. Barn av tungt narkomane befinner seg ofte i slike hjelpeløse situasjoner.

– Man ser mennesker som sliter med avhengighet og hva det gjør med barna. Jeg vet ikke om de klarer å ha en tankeprosess rundt hva de ofrer for å nære avhengigheten sin, sier politisjef i Lawrence, James Fitzpatrick.

Mange har reagert på at situasjonen blir filmet, istedet for at barnet blir tatt hånd om og trøstet, men politiet ønsker allikevel å gå ut med videoen.

– Det er opprørende at en person tilsynelatende tar video istedet for å hjelpe, men det er noe å lære her. Dette viser hva harde narkotiske stoffer gjør med deg, sier politisjefen.

Ofte barn tilstede

Fitzpatrick forklarer at overdoser hvor barn er tilstede, utgjør 10 prosent av alle overdosetilfeller politiet i Lawrence blir involvert i.

Kvinnen på videoen ble fraktet til en klinikk som er spesialisert på behandling av overdoser. Hun er i live, og blir siktet for å ha forsømt sitt barn.

Hendelsen skjedde i en matvarebutikk søndag morgen. Politiet fant spor av heroin i en bleiepakke blant eiendelene til den 36 år gamle kvinnen.

– Hun er heldig som er i live, sier Fitzpatrick.

Barnet er tatt vare på av barenvernsmyndighetene.

Kontroversielle publiseringer

Politiet fikk nok da de oppdaget den lille gutten i bilen

Politiet i Liverpool, Ohio, tok et lignende kontroversielt grep som Lawrence for to uker siden. En av betjentene deres oppdaget en bil som vinglet i veibanen, og fulgte etter. Da bilen stanset, fant betjenten en mor og en far som var delvis bevisstløse etter overdose. Han skrudde av motoren på bilen. I baksetet satt en fire år gammel gutt.

Det gjorde så sterkt inntrykk på betjenten at han tok bilder av paret og barnet i bilen. Tilbake på politihuset gjorde ledelsen i samarbeid med politiadvokatene en uvanlig vurdering. De publiserte bildene på internett.

– Vi er klar over at mange reagerer på at vi legger ut bildene, og vi er lei oss for at vi støter noen, men det er på tide at folk forstår hva vi møter daglig i vår jobb, skrev de på facebookposten.

Den fire år gamle gutten på bildet er plassert i fosterhjem.