Vannlekkasje stenger viktig Oslo-vei for andre gang på tre dager

Oversvømmelse på Majorstuen fører til stengt vei fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til fredag brøt det ut vannlekkasje i Slemdalsveien på høyde med Frøen stasjon i Oslo, like nord for Chateau Neuf på Majorstuen.

Nødetatene rykket ut til stedet og fikk sperret av veien.

– Det er mye vann i området. Det kan være undergraving, altså at jord og stein under asfalten er borte. Potensielt kan du da kjøre og falle gjennom asfalten, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune ble varslet, og har fått stengt av vannet. Det er fortsatt mistanke om undergraving, og veien vil holdes stengt.

Oslo-politiet melder fredag morgen at et kjørefelt vil være stengt utover dagen, og at det blir lysregulering på stedet.

– Dette er en vei som er mye trafikkert, spesielt i rushtrafikken. Det er en naturlig kjørevei fra sentrum og opp til ring 3, sier operasjonsleder Pedersen.

Andre gang på tre netter

Natt til onsdag skjedde en lignende hendelse ikke lagt fra, da i Lille Frøens vei, som krysser Slemdalsveien.

Her stod flere biler i fare for å havne under vann. Grunnen under asfalten var delvis skylt bort, ifølge politiet. Oslo kommunes vann- og avløpsetat stengte vannet i tolv timer onsdag.

– Det kan være en viss sammenheng mellom de to hendelsene. Nå har vi Oslo vann- og avløp på stedet, som har spiss kompetanse på dette. Det er ikke fullstendig undersøkt enda, sier operasjonsleder Pedersen.

Heller ikke brannvesenet vet årsaken.

– Det er ikke godt å si, sier brannvakt Leif Erik Bruun i Oslo brann- og redningsetat.