Pedersen-dobbel senket Vålerenga

Strømsgodset er klar for semifinale i Cupen.

Strømsgodset-Vålerenga 2-0

Marcus Pedersen sendte Strømsgodset til semifinale i Cupen med to scoringer mot Vålerenga torsdag kveld.

– Når Marcus Pedersen er Marcus Pedersen, så er han et mareritt å spille mot, skrøt TV 2s kommentator Marius Skjelbæk da sluttsignalet gikk.

Se Pedersen score for Godset i videovinduet øverst!

Etter begredelig form i Tippeligaen de siste ukene, fikk Bjørn Petter Ingebretsens menn seg en solid opptur.

– Det er nesten ikke til å forstå at hjemmelaget ikke har vunnet i Tippeligaen siden juli, for i dag var de gode. Pilen peker oppover for Ingebretsens menn, konkluderte Skjelbæk.

– På tide

Pedersen virket spillesugen og var tidlig frempå med flere gode muligheter.

På overtid av første omgang sendte Pedersen Marienlyst til himmels da han styrte et innlegg fra Jonathan Parrs venstrefot, via Markus Nakkim i nettet.

– Det var på tide! Vi har fått litt spilleglede tilbake. Vi har jobbet hardt sammen for å løse den dårlige trenden. Cupen er noe vi virkelig ville gå for nå som ting er som de er, smilte Pedersen etter kampen.

Fem minutter etter hvilen var samme duo på ferde igjen.

Jonathan Parr dro seg forbi Robert Lundström før han ble lagt i bakken. Kveldens kampleder Tore Hansen var sikker i sin sak og pekte på straffemerket.

Marcus Pedersen sendte Marcus Sandberg en vei og ballen en annen til 2-0 for vertene i Drammen.

– Vi blir herjet med

Tafatte Vålerenga slet med å skape muligheter og vertene hadde tilsynelatende god kontroll på oppgjøret. Det nærmeste Vålerenga kom var da Mohammed A fikk en god mulighet alene mot Espen Bugge Pettersen, men Vålerenga-spissen maktet ikke å skape spenning.

– Det er tungt. Vi gjør vanskelig for oss selv i dag. Godset var gode, gratulerer til dem. Vi er ikke der vi skal være og det holder ikke mot Godset. Da spiller de rundt oss som de gjorde i dag, konkluderte Moa.

På overtid kunne Mounir Hamoud satt kveldens tredje for hjemmelaget etter å ha blitt spilt gjennom av Øyvind Storflor, men beina stokket seg for marokkaneren og sjansen rant ut i sanden.

– Vi fortjente ikke bedre. Når vi ikke møter opp til kamp i første omgang så kommer vi bakpå og blir herjet med. Vi er egentlig litt heldige som holder nullen såpass lenge. Men så roter vi det til to ganger både før og etter pause. Etter det er vi litt mer med, men vi scorer ikke og da kommer vi ikke inn igjen i kampen, oppsummerte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Tidligere torsdag kveld tok Kongsvinger seg til semifinale på bekostning av Sandefjord, mens Rosenborg og Bodø/Glimt ble klar allerede onsdag.