KLUBBLØS: Emmanuel Adebayor tok seg like gjerne en sigarett og en shot whisky da han møtte Lyons trener for forhandlinger. Foto: Alan Walter/Reuters
KLUBBLØS: Emmanuel Adebayor tok seg like gjerne en sigarett og en shot whisky da han møtte Lyons trener for forhandlinger. Foto: Alan Walter/Reuters Foto: Alan Walter

– Røykte og drakk whisky på overgangsmøte

Emmanuel Adebayors møte med Lyons manager gikk ikke helt som planlagt.

Fotballnomaden Emmanuel Adebayor har skapt overskrifter omtrent overalt hvor han har gått.

Nå er den togolesiske spissen i vinden igjen.

Den tidligere Arsenal-, Manchester City- og Tottenham-spilleren er klubbløs etter å ha blitt frigitt av Crystal Palace etter kun en sesong på Selhurst Park.

Tidligere i september var togoleseren i samtaler med Lyon om en potensiell overgang, men etter et møte mellom klubbens manager Bruno Genesio og Adebayor falt overgangen sammen.

Ifølge The Telegraph fikk Genesio regelrett sjokk av Adebaoyrs fremferd under møtet.

32-åringen hadde ingen holdninger som kunne minne om en toppidrettsutøver.

– Vi hadde plass i troppen til Adebayor, så jeg bestemte meg for å ta en kaffe med ham i Lyon. Men da han dukket opp hadde han en sigarett hengende ut av munnen og ba kelneren om å få en shot med whiskey, forklarte Genesio.

Ifølge den britiske avisen hevdet hovedpersonen selv at det var en konflikt om hvorvidt togoleseren skulle representere landet sitt i Afrikamesterskapet i januar 2017 som førte til uoverensstemmelsene.

– Jeg fikk høre fra Claude Le Roy, Togos landslagstrener, at han hadde sett på tv at jeg ikke kom ti å signere. Det samme sa agenten min. Jeg hadde møtt treneren til Lyon, men han stilte meg rare spørsmål. Om jeg var gift og om jeg hadde barn. Ting han kunne søkt opp på internett, sa Adebayor.

Brede Hangelands lagkamerat forrige sesong forundret seg over hvordan Genesio kunne vite så lite om en spiller han allerede var klar til å signere.

– Han lurte også på hvordan jeg kom til å prate med unge spillere hvis det oppstod konflikter, og hvordan jeg ville oppleve min rolle da. Det var som om han ikke kjente meg i det hele tatt, til tross for at vi allerede var enige om kontraktbetingelsene. Han spurte til og med hvorfor det ikke hadde fungert i Palace, sa Adebayor.

Foruten Lyon har også Stefan Johansens klubb Fulham luktet på den høyreiste spissen, men maktet ikke å imøtekomme Adebayors lønnskrav.