«Strongman»-profil dømt for doping-besittelse

Den profilerte muskelmannen slapp unna med samfunnsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august skrev TV 2 om mannen i førtiårene, som i Strongman-miljøet i Nord-Norge både har vært utøver og arrangør av styrkekonkurranser, da han ble tiltalt for oppbevaring av ulovlige dopingmidler.

Mannen var i utgangspunktet tiltalt for å ha solgt anabole steroider til et «større antall personer» fra boligen sin, men denne delen av tiltalen ble frafalt.

Fant doping i bil

Ifølge Harstad Tidende er mannen nå dømt til 60 timer samfunnsstraff.

Det var i begynneslen av september 2014 at mannen ble tatt med en rekke dopingmidler i boligen og bilen sin.

«Overtredelsen anses som grov», het det i tiltalen fra Statsadvokatene i Nordland.

Ifølge Harstad Tidende kom Trondenes tingrett til at overtredelsene mannen kunne dømmes for ikke var å regne som grove, og at samfunnsstraff dermed var riktig straff.

– Erkjente planer om bruk

Til TV 2 sa den tiltalte mannen tidligere i høst at de frafalte tiltalepunktene viste at politiet hadde beveget seg i «feil retning» under etterforskningen og utformingen av tiltalen.

– Dette burde ikke vært en sak fra starten av. Jeg er og har ikke vært bruker av ulovlige midler, hevder mannen, som sier han regelmessig har avlagt blodprøver som beviser dette, sa mannen.

Ifølge Harstad Tidende erkjente tiltalte likevel i retten at han ved en anledning bestilte anabole steroider i den hensikt å bruke dem selv.

Her slår politiet til mot treningssenter