Peter Sagan ble, som i Tour de France i sommer, for sterk for Alexander Kristoff i spurten på den fjerde etappen i Eneco Tour.
Peter Sagan ble, som i Tour de France i sommer, for sterk for Alexander Kristoff i spurten på den fjerde etappen i Eneco Tour. Foto: Christophe Ena

Dramatisk velt da Kristoff ble spurtslått av Super-Sagan

Bare nesten for Kristoff.

Det ble en dramatisk innspurt på 4. etappe i Eneco Tour torsdag.

Alexander Kristoff ble nummert tre, kun slått av sammenlagtleder Peter Sagan og tyske André Greipel.

Med et par hundre meter igjen til mål stakk Kristoff, men nordmannen hadde ikke nok saft igjen i beina og ble til slutt slått av både Sagan og Greipel.

Få kilometer før mål ble dagens brudd hentet inn av hovedfeltet.

Jasper Stuyven forsøkte seg på et siste desperat forsøk på å holde unna, men måtte til slutt også kapitulere.

De siste kilometerne på fra Aalter til St-Pieters-Leeuw ble en kamp om posisjonene i et veldig urolig felt. Det ble skjebnesvangert for Michael Matthews som deiset i bakken midt i feltet med bare halvannen kilometer igjen til mål.

Både Edvald Boasson Hagen og Kristoff kom seg, og sistnevnte satt i en veldig god posisjon. Nordmannen støtet først av spurterne, men måtte til slutt gi tapt.

Boasson Hagen, som lå i femteposisjon da Kristoff startet spurten, endte til slutt som nummer tolv.

Det måtte målfoto til for å skille Sagan og Greipel i kamp om førsteplassen, og der viste bildene at slovaken var den sterkeste. Peter Sagan beholder dermed sammenlagtledelsen i Eneco Tour. Med mindre enn tre uker igjen til VM i Qatar virker poengtrøye-vinneren fra sommerens Tour de France å være i superform.