Kongsvinger enda nærmere en historisk cupfinale

Kongsvinger kjenner lukten av Ullevaal.

Kongsvinger - Sandefjord 2-1

Cupfeberen har herjet i Kongsvinger de siste dagene før kvartfinalen i cupen.

Torsdag var det duket for et rent OBOS-oppgjør i cupen på Gjemselund.

Kongsvinger er klare for semifinalen i cupen etter en 2-1 seier mot Sandefjord. Martin Ellingsen og Adem Güven scoret målene for hjemmelaget, mens Kevin Larsen scoret for bortelaget.

Det betyr at Kongsvinger møter enten Rosenborg, Bodø/Glimt eller vinneren av Strømsgodset og Vålerenga i semifinalen.

Kongsvinger er dermed kun ett hinder unna en historisk finale.

– Vi har ingen drømmemotstander i semifinalen, men ønsker å spille mot de beste lagene. Vi skal kjempe i 120 minutter. Kommer vi til finalen, er det første gang i KILs historie. Det ville bety alt, sa Luis Pimenta til NRK etter kampen.

– Vi er kun én kamp unna finale, så hvorfor ikke? Alt kan skje. Vi spiller i tillegg for opprykk til eliteserien som nyopprykket lag fra 2. divisjon. Det har vært en fantastisk sesong, fortalte Güven til NTB.

Pangstart for hjemmelaget

På eget gress var det Kongsvinger som var best og satte et press på bortelaget fra start.

Allerede i det 8. minuttet kom den første nettkjenningen. Kongsvinger fikk corner som Hélio Pinto slo inn. Martin Ellingsen raget høyest inn i feltet og stanget inn ledermålet. En skikkelig kalddusj for bortelaget.

Etter en litt tam åpning kom Sandefjord mer med i kampen, men lå likevel under til pause.

Adem Güven-show

Etter pause presset Sandefjord, men hjemmelaget viste at de var farlige på kontringer. I det 58. minuttet utlignet bortelaget. Kevin Larsen ble satt opp på flott vis på Kongsvingers sekstenmeteren. Ballen fyrte han rett i mål. Et skikkelig hardt og velplassert skudd, utagbart for keeper.

Kampens store spiller var Adem Güven og i det 70. minutt ble han spilt alene med keeper. Vinkelen ble veldig skrå, men angriperen fikk ballen forbi keeper. Det kunne se ut til at Christer Hansen skulle få klarert ballen, men Sandefjord-spilleren rotet det til for seg selv da han skulle klarere.

Slik startet lagene:
Kongsvinger:
O. Fredrikson, F. Pålerud, A. Ovlien, K. Suslov, J. Richardsen, H. Holter, M. Ellingsen, Ø. Røyrane, Hélio Pinto, A. Güven, Maykel.
Sandefjord: A. Gundersen, C. Hansen, K. Berge, V. Bindia, A. Sødlund, E. Mjelde, W. Kurtovic, H. Storbæk, K. Larsen, P. Morer, K. Sellin.