DROPPER ANKE: Martin Johnsrud Sundby anker ikke dopingdommen han fikk.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DROPPER ANKE: Martin Johnsrud Sundby anker ikke dopingdommen han fikk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Johnsrud Sundby dropper anke

Tror ikke det er mulig å få omgjort dommen uansett.

Martin Johnsrud Sundby kommer ikke til å anke dopingdommen i til høyesterett i Sveits.

Grunnen til at han endrer syn skal, etter det TV 2 har fått vite, være råd fra jurister om sjansen for å nå fram er svært liten.

Johnsrud Sundby har hele tiden vært bestemt på at han vil gjøre alt som er mulig for å bli renvasket.

– Jeg opplever dommen som så urettferdig at jeg ikke har noe valg hvis det finnes noen mulighet for å få omgjort dommen, sa Martin Johnsrud Sundby til TV 2 i forrige måned.

Nå bekrefter også Sundby, ifølge NTB, at han ikke kommer til å anke dommen.

– Det viktige for meg var å finne ut om hvilken mulighet som fantes fordi jeg som ikke jurist ikke hadde peiling, sier Sundby til NTB.

– I begynnelsen av prosessen trodde jeg nok det var større mulighet enn det var. Det viste seg ikke å være en sjanse til å få en omkamp i sveitsisk høyesterett. Slik systemet er bygget opp for idrettsutøvere, så har jeg ingen mulighet til å få det jeg mener er en rettferdig avgjørelse på denne dommen.

Dermed er punktum satt for to tøffe måneder.

– Det viktigste nå var å få satt strek. Dette har dratt ut. Nå må jeg bli ferdig med dette. Det kommer en viktig vinter (VM i Lahti), og både for familien og meg er det veldig viktig at jeg får lagt dette bak meg, sier Sundby.

Flere advokater har vært tydelig på at sjansene for å få omgjort en dom i Idrettens voldgiftsrett, CAS, er svært små.

Advokat Gunnar Martin Kjenner sa dette til NRK i sommer:

– CAS ble lagt til Sveits, nettopp fordi det er vanskelig å overprøve voldgiftsavgjørelser i landet. Det var et strategisk valg i sin tid.

Også Anne-Lise Rolland, som har vært Johnsrud Sundby og Skiforbundets advokat i saken, har heller ikke vært spesielt optimistisk med tanke på å få høyesterett i Sveits til å behandle saken.

– Det er en snever mulighet, sa hun i sommer.

Martin Johnsrud Sundby ble dømt for brudd på dopingreglementet og ble fratatt seieren i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i 2014/2015-sesongen Han ble i tillegg utestengt i to måneder.