Ivar (23) har tilbrakt fire dager i kø for å kjøpe bolig

ASKER (TV 2): – Jeg har ikke økonomi til å ta budrunder, men venterunden vinner jeg, smiler Ivar Nore.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Asker har ivrige boligkjøpere i flere døgn sittet og sovet i kø for å sikre seg leilighet til fastpris.

Prisveksten på boliger i Oslo-området er enorm. Bare i august steg boligprisene i Oslo med 2,7 prosent. I helgen fortalte TV 2 om en leilighet på 35 kvadratmeter på Grünerløkka som ble solgt for 3,25 millioner kroner. Samtidig prøver stadig flere boligkjøpere å kuppe leiligheter før budrundene.

I det opphetede markedet fristes mange av nye prosjekter der leiligheter selges til fastpris. Men for å sikre seg en leilighet til fastpris, må man være tidlig ute.

Har bodd i bilen

Ivar Nore (23) stilte seg i kø på mandag og sovet i bilen for å sikre seg en av de 32 leilighetene som vil være klare for innflytting våren 2018. Torsdag morgen var det like før han skulle signere kjøpekontrakten.

– Jeg er førstegangskjøper, så jeg har ikke økonomi til å gå inn i budrunder. Men venterunden vinner jeg her, sier Nore til TV 2.

Prisen for en toroms leilighet på Borgentorget starter på drøyt 2,4 millioner. En fireroms leilighet koster fra 4,9 millioner.

– Hva har du gjort for å slå i hjel så mye tid her?

– Det er mobil, og så har jeg telt både biler, skyer, mennesker, sykler og det som er å telle, smiler Nore, som har sett seg ut en toroms leilighet i 3. etasje.

Forstår interessen

Utbygger er Veidekke Eiendom. Administrerende direktør Emil Paaske forstår den store interessen for prosjektet i Asker.

– Grunnen er at det er et sentrumsnært prosjekt hvor man kan kjøpe til fast pris. Vi har toroms leiligheter til en overkommelig pris for flere, sier Paaske.

– Må de som er interessert i nybygg belage seg på å sove i kø i dagevis for å få seg en ny leilighet?

– Jeg håper ikke det. Det kommer flere nye prosjekter, både i Asker og ikke minst i Oslo, sier Veidekke-sjefen, men innrømmer at han er litt bekymret fordi han opplever at markedet ikke er i balanse.

– Det bygges for få nye boliger, det er mange nye innbyggere i Oslo og det har skjedd over tid. Med lave renter og et stabilt arbeidsmarked øker prisene dramatisk slik vi har sett det siste året.