Markus Henriksen matchvinner i Ligacupen

Mens Tottenham tok seg enkelt videre på bekostning av League One-lag.

Markus Henriksen fikk sjansen fra start. Nordmannen benyttet muligheten til å sende Hull videre i ligacupen på bekostning av Stoke onsdag.

Den norske landslagsprofilen fikk sin første kamp fra start for Premier League-klubben og gjorde en god figur.

På overtid fikk den tidligere Nederland-proffen ballen servert på vakkert vis inne i 16-meteren og løftet kontrollert ballen opp i målet bak Stoke-keeper Lee Grant.

Tidligere i kampen hadde Stoke tatt ledelsen ved Marko Arnautovic, før Ryan Mason utlignet for Hull, etter målgivende pasning fra Henriksen, rett før pause.

– Jeg er en midtbanespiller som liker å score mål og ha målgivende pasninger. I dag var en strålende dag for meg. Jeg fikk en av hver. Det føles godt og gir meg selvtillit. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe laget, sier Henriksen til klubbens egen tv-kanal.

Se Henriksens første fulltreffer for Hull

Mason er i likhet med Henriksen ny i Hull denne sesongen og ble klubbens dyreste spiller noen gang da han ble hentet fra Tottenham.

Nå gjenstår det å se om Henriksen får Premier League-debutere når Hull tar turen til Liverpool lørdag. I lokalavisen Hull Daily Mail får Henriksen en sjuer på børsen etter seieren over Stoke.

Enkel Spurs-seier

Tottenham på sin side gjorde som forventet og tok seg enkelt videre på bekostning av League One-klubben Gillingham.

To scoringer av Christian Eriksen og en av nysignering Vincent Janssen sørget for at spenningen i oppgjøret var over allerede fem minutter etter hvilen.

Joshua Onomah økte ledelsen til 4-0, før Erik Lamela fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Andre nordmenn i aksjon

Håvard Nordtveit spilte i midtforsvaret da West Ham slet seg videre med 1-0 over Accrington Stanley. Dimitri Payet ble matchvinner nesten seks minutter på overtid.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Fulham da Bristol City var på besøk i London, men cupeventyret tok slutt da gjestenes Tammy Abraham gjorde 2-1 i siste minutt.

Skademarerittet fortsetter

Pep Guardiola og Manchester City fortsatte sin seiersrekke i oppgjøret mot Swansea. Gael Clichy ordnet 1-0 før Aleix Garcia doblet ledelsen midtveis i andre omgang.

På overtid sørget imidlertid Gylfi Sigurdsson for spenning i oppgjøret med sin redusering, men til tross for et stormløp mot Willy Caballero i gjestenes mål endte oppgjøret 2-1 til Guardiola og hans menn.

Katalaneren har dermed vunnet samtlige offisielle kamper som City-trener siden han tok over klubben etter Manuel Pellegrini i sommer.

Et skår i gleden er imidlertid at kaptein Vincent Kompanys skademareritt ser ut til å fortsette. Belgieren var tilbake i midtforsvaret for første gang siden 4. mai, og dannet et for kvelden svært vellykket stopperpar med John Stones.

Men på overtid forsvant den skadeplagede City-kapteinen inn i garderoben med det som etter alle solemerker er en ny skade.