Når man zoomer inn på bildet tatt fra helikoptervideoen ser det ut som vinduet er lukket, og dekket av blodspor etter at Terence ble skutt. 
Når man zoomer inn på bildet tatt fra helikoptervideoen ser det ut som vinduet er lukket, og dekket av blodspor etter at Terence ble skutt. 

Firebarnsfar drept av politiet:

Hevder video beviser at politiet lyver når de sier at Terence (40) strakk seg inn i bilen

Politiet forklarte at grunnen til at de skjøt den ubevæpende mannen var at han strakk seg bilvinduet - som viste seg å være lukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Tulsa i Oklahoma rykket fredag kveld ut etter meldinger om mistenkelig oppførsel ved en bil med motorstans.

På stedet var Terence Crutcher (40). Han sto like ved bilen sin. Den 40 år gamle sto med hendene over hodet.

– Lente seg inn vindu

Politiet skjøt og drepte Terence som var ubevæpnet. Politiet i Tulsa forklarte drapet på den ubevæpnede mannen med at han nektet å lystre gjentatte ordre fra politiet, og at han på et tidspunkt lente seg inn gjennom vinduet på bilen.

– Terence ble skutt da en av betjentene trodde han lente seg etter et våpen, opplyste politiet tirsdag. Det viste seg i ettertid at det ikke fantes våpen i bilen heller.

Brukte politiets egen video som bevis

Men onsdag kjørte menneskerettighetsadvokat Benjamin Crump, hardt mot politiet i retten. Han hevdet å kunne bevise at Terence aldri lente seg inn bilvinduet fordi bilvinduet var lukket, skriver Washington Post.

Beviset fant Crump på politiets egne videoopptak av hendelsen. Fryser man bildet og zoomer inn, ser man at vinduene er lukket, og det er blodspor på ruten etter at Terence ble skutt.

Terence blødde i hjel på stedet. På videoen kan man se at det går to minutter før politiet begynner å hjelpe ham etter han ble skutt.

Narkotikaforbrytelser

Terence var en kjenning av poiltiet, og hadde blant annet flere narkotikaforbrytelser på rullebladet. Han hadde også sonet en fire år lang dom for narkotikasmugling.

Men ifølge familien hans forsøkte han å få livet sitt på rett spor. På 40-årsdagen sin skrev han følgende tekstmelding til sin tvillingsøster: «Jeg skal vise dere, jeg skal gjøre dere alle stolte» Han skulle begynne på en musikkurs på fredag, og så lyst på framtiden sammen med sin sønn.

To ganger på to år

Det er bare halvannet år siden forrige gang politiet i Tulsa, Florida, drepte en ubevæpnet svart mann. I april 2015 ble Eric Harris drept mens han satt i sin egen bil.

Vikar-politibetjenten som drepte Harris forklarte at han tok feil av taser og pistol. Han ble dømt til fire år i fengsel for drapet.