Glimt-legendes sønn med drømmescoring da Bodø/Glimt knuste Sarpsborg 08 i Cupen

Hjemmelaget valset over sjanseløse Sarpsborg 08.

Bodø/Glimt-Sarpsborg 08 4-0

Bodø/Glimt tok seg til semifinale i Cupen med en ordentlig maktdemonstrasjon hjemme mot Sarpsborg 08.

Vadim Manzon satte inn 1-0 og 2-0 før pause. Etter hvilen varet Patrick Berg vopp med en ordentlig drømmescoring, før Joachim Osvold fastsatte sluttresultatet til 4-0 på overtid.

Se Bergs perle og resten av målene i videovinduet øverst!

– Patrick Berg kan spise kveldsmat med familien og spille av scoringen gang på gang, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk da sluttsignalet gikk.

Etter 1-3-tapet for Brann tre dager tidligere var Glimt-trener Aasmund Bjørkan glad for å se laget sitt slå kraftig tilbake i Cupen.

– Det er kjempegøy for oss at det løsnet for oss foran mål. Det blir en ketsjup-effekt, sånn er det litt i Cupen. Når du først havner under og begynner og ta sjanser, så kan det bli litt sånn som dette, konkluderte Bjørkan.

Manzon sendte vertene i føringen på pasning fra Ole Jørgen Halvorsen etter et nydelig fremspill fra Mathias Normann.

Gjestene millimeter fra da Jonas Lindberg skrudde et frispark i ekte David Beckham-klasse over muren, men dessverre for gjestene i tverrligger og ut.

Sarpingene fortsatte å trykke hjemmelaget nedover i banen, men fikk ikke uttelling for presset.

I stedet var det vertene, nok en gang ved Manzon, og nok en gang var Normann arkitekt som skulle få muligheten. Normann fant russeren mutters alene på løp gjennom et Sarpsborg 08-forsvar helt på bærtur.

Alene med Arild Østbø var Glimt-spissen sikker som banken da han trillet ballen i nettet til 2-0 minutter før pause.

Andre omgang var lenge et langt gjesp. Helt til Patrick Berg bestemte seg for å vekke hjemmepublikumet. Ørjan Bergs sønn fikk ballen på 20 meter og banket den i krysset, utagbart for Østbø.

På overtid fikk Joachim Osvold æren av å sette inn hjemmelagets fjerde og siste scoring for dagen til stående ovasjoner fra Halvdan Sivertsen.

Etter kampen gjorde Sarpsborg 08-trener Geir Bakke det motsatte av hva José Mourinho har gjort de siste ukene, og tok på seg ansvaret for onsdagens tap.

– Når vi ligger lavt blir vi passive, når vi står høyt går vi på alle miner som er å gå på. Det har gått igjen litt i de siste kampene. Vi har vel 1-8 i målforskjell de siste tre kampene. Det er mitt ansvar og vi må få ryddet opp i det, sa Bakke til TV 2.