TRAGEDIE: Mennesker samler seg i sjøkanten ved Middelhavet mens redningsmannskaper leter etter savnede personer etter at en flyktningbåt kantret utenfor Egypt. Foto: REUTERS
TRAGEDIE: Mennesker samler seg i sjøkanten ved Middelhavet mens redningsmannskaper leter etter savnede personer etter at en flyktningbåt kantret utenfor Egypt. Foto: REUTERS Foto: Stringer

Båt kantret i Middelhavet
– 400 flyktninger savnet

Egyptiske myndigheter melder at de så langt har plukket opp 155 personer i live etter kantringen. Minst 43 personer er funnet omkommet i vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reuters melder at redningsmannskap så langt har plukket opp 155 personer. Det betyr at rundt 400 mennesker fremdeles er savnet.

Av de omkomne er det bekreftet at 20 personer er menn, 10 er kvinner mens det så langt er funnet ett omkommet barn.

– Foreløpig etterforskning indikerer at båten sank fordi det var for mange personer om bord. Båten veltet og flyktningene falt i vannet, sier en talsmann for egyptiske myndigheter til Reuters.

Alaa Osman talsperson for helsemyndighetene i Egypt sier at 155 personer har blitt reddet opp av vannet, men at de fremdeles finner døde kropper i sjøen.

Ifølge det egyptiske nyhetsbyrået MENA var det 600 personer om bord i båten da den kantret.

Illegal flyktningbåt

– En illegal flyktningbåt har kantret utenfor kysten av Kafr al-Sheiklh med 600 migranter om bord i den største illegale flyktningeoperasjonen ut fra kysten av Kafr al-Sheikh så langt, sier en talsperson for egyptiske myndigheter til MENA.

Stedet båten kantret ligger ikke langt fra Alexandria i Egypt.

Flyktningene kom både fra Syria og en rekke afrikanske land, melder AP.

Mange reiser fra Egypt

Hendelsen skjer noen måneder etter at lederen for EUs grensebyrå Frontex advarte mot et økende antall migranter som bruker Egypt som utgangspunkt for å ta den farlige sjøveien over Middelhavet.

Smuglere overlaster ofte vrak av noen båter, og sender de ut på den livsfarlige seilasen.

Mer enn 10.000 personer har omkommet i forsøket på å nå Europa siden 2014, ifølge FN. Mange av dem som har lyktes med å nå over havstykket i live, opplever å bli sendt tilbake av europeiske myndigheter.

Saken oppdateres