Kaizers-Janove er klar for scenen igjen

Artist og låtskriver Janove Ottesen (41) legger om kort tid ut på sin første soloturné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre år er gått siden frontfigur Janove tok siste dans med det populære jærbandet Kaizers Orchestra.

Etter at bandet la opp i 2013 har 41-åringen brukt tiden til å lage mer musikk. I tillegg til egne låter, har han blant annet komponert musikk til flere teaterstykker og en full spillefilm.

Og nå debuterer han på ny.

– Denne platen som jeg lager nå er ikke ei Kaizers-plate. Det er min første solo-plate, sier Janove.

Ny solokarriere

TV 2 møter musikeren hjemme i Stavanger. I kjelleren har han sitt eget studio, hvor han skriver og lager all musikk.

Låten «Marlene» er èn av to nye sanger som nå lanseres. Totalt har Janove laget 15 låter som utgjør rockealbumet «Artisten og Marlene». Ei plate med flere scener fra èn historie.

– Det er min stil å lage et tekstunivers. En ny historie, skriver låter tekster som er scener i den historien og det har jeg gjort denne gangen, som jeg alltid har gjort, sier Janove.

Norgesturnè

Janove slapp sin første solo-singel i januar i år. Singel nummer to kom noen måneder etter og nå er den driftige artisten klar med enda to nye låter; «Marlene» og «Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg».

Totalt slipper Janove fire singler i år, og nå blir det konserter. Om kort tid legger Janove ut på sin første soloturné, med opptredener i både Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.

– Jeg har aldri vært mer spent. Det har aldri kriblet mer enn det gjør nå, både til å vise musikken og opptre og spille live, og til å møte fansen. De som kommer skal få seg en rett i fleisen, og de som ikke kommer, blir nødt til å høre om det.

Billettene til Ottesens fire konserter legges ut fredag.