– Jeg hadde blitt tidenes dyreste spanske spiller

Álvaro Morata avslører at han var sterkt ønsket av Premier League-klubb i sommer.

Álvaro Morata (23) regnes som et av Fotball-Europas aller største spisstalent. Spanjolen returnerte nylig til Real Madrid fra Juventus etter at Los Blancos benyttet seg av en 280 millioners opsjon i den opprinnelige overgangsavtalen.

Ryktene svirret konstant i sommer om Real Madrid ville selge Morata videre med avkastning. Det skjedde ikke, selv om flere klubber var interesserte.

– Chelsea viste mest interesse. Antonio Conte hadde tidligere signert meg for Juventus. Det var et veldig godt tilbud denne gangen. Jeg ville blitt tidenes dyreste spanske spiller, sier Morata i et intervju med Sport-Bild ifølge ESPN FC.

Dersom Chelsea hadde fått tilslag på fremstøtet, ville Morata i alle fall kostet mer enn 50 millioner pund (538 millioner kroner etter dagens kurs). Tidenes dyreste spanske fotballspiller er Fernando Torres etter Deadline Day-overgangen til nettopp Chelsea i 2011.

Under Conte i Juventus tok Morata flere steg på veien mot å bli et av de heteste spissobjektene i Europa. Han vant ligaen i begge sesongene i Torino, samtidig som han vant to italienske seriemesterskap og supercupen.

I Real Madrid har Morata tøff konkurranse av Karim Benzema, men 23-åringen har allerede markert seg i returen. Mot Sporting i Mesterligaen ble Morata matchvinner med et hodestøt på overtid. På seks kamper er det blitt to mål på spissen. I sommerens EM-sluttspill scoret Morata tre ganger for Spania.

– Real sa at de hadde meg i planene, og det har alltid vært drømmen min, sier Morata.