SPESIELT INTERVJU: Bartenderutvalget på BI beskyldes for usmakelige jobbintervjuer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SPESIELT INTERVJU: Bartenderutvalget på BI beskyldes for usmakelige jobbintervjuer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

STUDENTFORENING BESKYLDES FOR DRØYE, SEKSUELT PREGEDE INTERVJUER

BI-studenter hevder de ble bedt om å kle av seg og late som de hadde en pikk i rompa

Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Studentforeningen avviser påstandene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentavisen Universitas skriver at flere studenter har fortalt at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju for å være med i BUFF. Én av dem, en student som ønsker å være anonym, sier at han ble bedt om å simulere oralsex.

– De ville også at jeg skulle strippe av meg klærne mens jeg danset forførende, sier han.

«Sædsprut» i ansiktet

– De sa at jeg kunne si nei, men de understreket at de ikke ønsket at jeg skulle gjøre det. De hadde mange søkere og ville ikke ansette kjedelige folk.

Studenten sier til Universitas at han først fikk beskjed om å simulere at han sugde én kukk. Så to kuker, og late som om han fikk sædsprut i ansiktet.

– Med jevne mellomrom sprutet noen vann i ryggen på meg. Når det skjedde, skulle jeg stønne som om jeg fikk en pikk i rompa.

Avviser påstandene

Leder Helena Møller-Nordbye i BUFF avviser påstandene som rykter som foreningen ikke ønsker å assosieres med.

– Påstandene om nakenhet og å simulere sex er ikke sanne. Vi har et seriøst intervju og et litt mindre seriøst intervju. I det andre intervjuet får intervjudeltakerne muligheten til å vise om de er kvalifisert til å jobbe som bartender eller DJ. Dette er innarbeidet praksis over flere år, skriver hun i en epost til studentavisen. (©NTB/TV 2)