–Jeg har ikke skutt haren selv

Wenche er ikke jeger, men hun kan alle triksene for å lage en nydelig viltgryte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Camilla Botilsrud Sagen, som jobber i God morgen Norge, fikk en hare på jakt forrige helg. Hun visste ikke helt hva hun skulle gjøre med den, men heldigvis har vi Wenche!

Denne oppskriften er til seks personer.

Dette trenger du:

  • 1,8-2 kg hare
  • 2 gulrøtter
  • 2 skiver sellerirot
  • 6 einebær
  • 2 hele nellikspiker
  • 2-3 stilker frisk timian eller 2 ts tørket
  • 1 laurbærblad
  • Grovmalt pepper
  • 1 dl rødvinseddik
  • 3-4 dl rødvin
  • Smør til steking
  • 2 løk
  • Salt
  • Evt. 1-2 dl viltkraft/storfekraft
  • 1-2 beger Røros-/seterrømme
  • Hvetemel eller maisennamel utrørt i litt kraft til jevning.
  • Brunost eller tyttebær/solbærsirup
Jegerens haregryte. FOTO: TV 2
Jegerens haregryte. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Del opp haren.
Skjær løs bog og lår, og del videre opp i leddene.
Del sadel (rygg) i fire.

Bland sammen grønnsaker, krydder og rødvin, hell i en pose og legg i harebitene.Legg kaldt i kjøleskapet til marinering 1-2 døgn.

Ta kjøttet ut av marinaden.
Brun kjøttet i smør sammen med løk.

Sil av grønnsakene i marinaden og kok inn marinaden til 2 dl.
Hell over det stekte kjøttet sammen med viltkraft/storfekraft.
Kok opp, og la trekke i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
Rør inn fløte/rømme.
Jevn med maisennamel eller hvetemel.
Smak til med salt, pepper, timian og litt brunost eller tyttebærsirup.

Server med potet- og sellerirotmos, og kokte grønnsaker.