Politiet har beslaglagt i underkant av 1000 våpen i et miljø som består av 15-20 personer. FOTO: Sør-Øst politidistrikt
Politiet har beslaglagt i underkant av 1000 våpen i et miljø som består av 15-20 personer. FOTO: Sør-Øst politidistrikt

1000 våpen beslaglagt av Hønefoss-politiet

To personer har vært varetektsfengslet siden april, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Hønefoss har de siste månedene avdekket flere saker knyttet til alvorlige brudd på våpenlovgivningen. Det dreier seg om ulovlig oppbevaring, omsetning, håndtering, tilvirkning og innførsel av våpen, opplyser politiet i en pressemelding.

– Politiet har som en følge av etterforskningen så langt siktet en rekke personer. To personer har vært varetektsfengslet fra april til august i saken, sier politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sør-Øst politidistrikt.

Alt fra tunge automatvåpen til pistoler og revolvere, i underkant av 1000 våpen, er beslaglagt hos mellom 15-20 personer. Hos de to varetektsfengslede er det gjort beslag av mellom 500 og 600 våpen. Politiet ønsker ikke å opplyse hvordan de forholder seg til siktelsene.

– Særdeles stort omfang

Etterforskningen, som har foregått siden begynnelsen av 2016, har avdekket forgreninger til flere ulike miljøer. Håndteringen og oppbevaringen har et særdeles stort omfang, og det er rullet opp saker flere steder i landet, opplyser politiadvokat Aasen.

– Etterforskningen har tatt tid, og det har vært svært mye krevende analysearbeid knyttet til våpenbeslagene. Saken er stor i nasjonal sammenheng, og er en av største som er rullet opp i nyere tid, sier etterforskningsleder Geir Hermansen.

Våpenbeslagene består av både funksjonsdyktige våpen og våpen som lett kan gjøres funksjonsdyktige.

– Det betyr at det er potensielt svært farlig om våpnene havner i gale hender, sier Hermansen.