– Han skal være fryktelig forsiktig

Simen Stamsø Møller mener José Mourinho må passe seg etter spillerkritikk og lekkasjer fra Manchester United-garderoben.

Få tilgang til Premier League her!

Det er for tidlig å bruke ordet krise, men det er ingen tvil om at situasjonen ikke er rosenrød i Manchester United. Laget har tapt tre kamper på rad, spillet blender ingen og José Mourinho preger overskriftene i negativ forstand.

Neville er bekymret
Etter 1-3-tapet for Watford gikk portugiseren ut mot Luke Shaw og ga venstrebacken skylden for det andre baklengsmålet. Nå skriver The Telegraph at kilder i klubben kan fortelle at Mourinho er mye krassere og mer personlig i kritikken internt i klubben enn det Sir Alex Ferguson var.

Twitter uttrykker Gary Neville bekymring over at det allerede kommer lekkasjer fra de indre United-sirkler. Han kaller det pinlig.

Simen Stamsø Møller, TV 2s Premier League-ekspert, mener Mourinho må passe seg.

– Det første som slår meg er at han ikke var førstevalget til Manchester United. Han var ikke den de aller helst ville ha. Da skal han være fryktelig forsiktig med å være mer Mourinho enn han har vært før. Det virker veldig rart å oppføre seg på den måten. I starten tjener man på å ta selvkritikk i stedet for å gå ut mot egne spillere og dommere. Når man gjør supporterne fornøyde med å hente vidunderlige spillere, så må han gjøre alt i sin makt til å holde på supporternes gunst, sier Stamsø Møller.

Ifølge The Guardian har ikke United-ledelsen noen problemer med Mourinhos offentlige og knallharde dom over Shaw etter den nevnte feilen. De ser likheter mellom Mourinhos lederstil og den Ferguson brukte på veien mot suksess, og mener det vil bidra til utvikling.

– Det høres ut som en veldig dårlig idé å gå ut mot dommere og enkeltspillere. Det er akkurat disse tingene Manchester United har vært skeptiske til ved å ansette ham. De ville nok heller hatt Guardiola eller Pochettino, mer prisverdige ambassadører for klubben, sier Stamsø Møller.

– Har aldri sett Rooney dårligere
Flere har vært kritiske til Mourinhos åpne kritikk av enkeltspillere, samtidig som laget har underprestert.

Paul Pogba brukes i feil posisjon, og Wayne Rooney må ut av laget – det har vært en gjennomgangsmelodi i ordskiftet de siste ukene.

– Han ville aldri kritisert en stjernespiller slik han gjorde med Shaw. Rooney spilte en fryktelig dårlig kamp. Jeg har aldri sett ham spille så dårlig kamp for Manchester United. Da er det merkelig at Mourinho tar en annen spiller. Akkurat det fremstår som feigt, sier Stamsø Møller.

– Det er merkelig å bruke så mye penger på Pogba, for så å bruke ham i en posisjon han ikke er best i. Jeg tror det har med Rooney å gjøre. Jeg tror Mourinho vegrer seg for å gjøre noe med Rooney. Han går heller til angrep på andre spillere og dommerne.

En knalltøff lederstil, kombinert med enormt svake resultater, ble Mourinhos bane i Chelsea. Han mistet tilliten i spillergruppen og måtte gå fra jobben.

– Det har spillerne selvfølgelig fått med seg. De vet hva som har skjedde i Chelsea, og snakker sammen spiller for spiller. Rooney snakker med Terry, Shaw snakker med Cahill. Det sier seg selv, sier Stamsø Møller.

Onsdag får United muligheten til å bryte tapsrekken. League One-laget Northampton bør være grei skuring.