Stor politiaksjon etter melding om mystiske skrik

Tidlig tirsdag morgen fikk politiet en rekke meldinger om høye skrik fra et skogsområde ved Ullern i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken ti over fem begynte meldingene å komme til Oslo-politiet. Høye skrik, fra et barn eller en kvinne, kunne høres i Landingsveien i Mærradalen, et skogsområde mellom Ullern og Røa vest i Oslo.

– Vi fikk etterhvert mange meldinger, blant annet fra en politikollega. Det var såpass mange meldinger at vi satte i gang en aksjon. Fem-seks politipatruljer og en ambulanse ble sendt til stedet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til TV 2.

Joggere bekreftet skrik

Patruljene sirklet inn et område og begynte et omfattende søk. De snakket med joggere i området, som også kunne fortelle det samme. De hadde hørt høye skrik, men det var vanskelig å si hvor de kom fra.

– Vi har slått en stor sirkel, og lett litt utenfor de mest åpenbare områdene. Men etter at vi kom har det ikke kommet flere skrik, så vi lette litt på måfå. Vi har heller ikke fått melding om at noen savner noen, sier Jøkling til TV 2.

Mærradalen er en trang bekkedal med store trær, og navnet brukes spesielt om en strekning på to kilometer mellom Ullernchaussèen og Sørkedalsveien i bydelene Vestre Aker og Ullern. Det er et populært turområde.

Ønsker tips

Like før klokken halv syv avsluttet politiet søket uten funn, men er svært interessert i tips fra publikum.

– Vi kan ikke utelukke at det kan ha vært et dyr, noen ganger kan det høres ganske likt ut som menneskeskrik. Hvis noen har sett et skadet rådyr eller noe annet i området, er vi interessert i å få høre det slik at vi kan få rundet av saken, sier operasjonslederen. Tipsere kan ringe politiet på 02800.