200-300 «stup drita» ungdommer på rusfritt arrangement

Flere politipatruljer og ambulanser måtte rykke ut da et rusfritt arrangement gikk over styr i Oslo sentrum tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omlag 400 ungdommer mellom 17 og 19 år var samlet på et rusfritt arrangement i Kristian IVs gate i Oslo sentrum tirsdag kveld.

Like før klokken 23 ringte ansatte på et hotell inn til politiet og meldte at arrangementet kanksje ikke var så rusfritt likevel.

– Fulle ungdommer lå på bakken og kastet opp. Det var aggressiv stemning, de var i tottene på hverandre, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Tannløs ungdom

I tillegg hadde ambulansesentralen fått melding om bevisstløse ungdommer.

– Av de 400 som deltok på arrangementet, har våre patruljer anslått at mellom 200 og 300 var såkalt «stup drita», overstadig beruset, sier Jøkling.

I tillegg har flere personer sloss, og minst en person har mistet en tann. To personer er kjørt til legevakten på grunn av kraftig beruselse. Flere personer er også bortvist fra sentrum.

– Barnevernet kan bli koblet inn

Et eventbyrå står bak arrangementet, som ble holdt for en videregående skole i Oslo. I samråd med byrået har politiet nå stengt stedet.

Det er ikke kjent om ungdommene har kjøpt alkohol på stedet, eller om de har drukket det før.

– Det er ikke ofte vi får slike meldinger, men heller ikke den første meldingen om et rusfritt arrangement som blir preget av alkohol, sier Jøkling, og presiserer at han snakker generelt og ikke om samme skole eller eventbyrå.

Politiet sier det kan få uante konsekvenser når ungdom drikker seg så fulle.

– Det er mindreårig ungdom til stede, og de har ikke lov til å drikke. De kan havne i slagsmål og gjøre ting man kan angre på etterpå. Nå kan også barnevernet bli koblet inn, så dette er noe som kan få konsekvenser ungdommene ikke nødvendigvis tenker over. Vi setter heller ikke pris på å bruke ressurser på slikt, sier Jøkling.