REDDET LIV: Kamil Wilczek (i midten) avfyrte skuddet som traff en supporter i hodet. Det kan ha reddet livet hans. (Lars Poulsen/Polfoto via AP) DENMARK OUT
REDDET LIV: Kamil Wilczek (i midten) avfyrte skuddet som traff en supporter i hodet. Det kan ha reddet livet hans. (Lars Poulsen/Polfoto via AP) DENMARK OUT Foto: Lars Poulsen

Dansk supporter truffet i hodet av ball – legene oppdaget livsfarlig svulst

Utrolig historie dukket opp i kjølvannet av København-derbyet.

En Brøndby-supporter kan takke tilfeldigheter og en klønete Kamil Wilczek for at fremtidsutsiktene ser lyse ut.

Det var før oppgjøret mellom Brøndby og Ståle Solbakkens FC København i august at Brøndby-supporter David Brian Nielsen ble truffet i hodet av et skudd på avveie fra hjemmelagets Kamil Wilczek under oppvarmingen.

Polakkens vådeskudd traff såpass hardt at Nielsen trengte behandling fra medisinsk personell.

Det viser seg nemlig at det medisinske personellet oppdaget en svulst i Nielsens hjerne. En svulst han selv mener ellers ikke ville blitt oppdaget.

På klubbens supporterside på Facebook fortalte Nielsen selv om den utrolige historien:

– Hei alle sammen. Jeg heter David og er personen som ble truffet av ballen under oppvarmingen til kampen mot FCK. Jeg vil gjerne takke deres legestab, vakter, alt personell og supporterne som stod i nærheten for deres hurtige reaksjoner, som viser seg å ha reddet livet mitt. Jeg kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for innsatsen deres. Det viste seg at jeg hadde en svulst i hjernen og den hadde ikke blitt oppdaget hvis ikke Wilczek hadde truffet meg. Så jeg er veldig takknemlig for at dette skjedde, særlig da det var så profesjonelt personell til stede. Nå skal jeg gjennom operasjon osv. Takk til alle, jeg er dere evig takknemlig. Med vennlig hilsen David Nielsen.