Iskrigerne tok sesongens første trepoenger

To susere sørget for komfortabel Vålerenga-seier hjemme mot Sparta.

Et Vålerenga med en svak sesonginnledning hadde ennå ikke scoret to mål i ordinær tid. Det var helt til Sparta gjestet Jordal Amfi.

Se hvordan Vålerengas sikret sesongens første trepoenger i videovinduet øverst!

Med to scoringer i andre periode sikret iskrigerne seg både sesongbeste i antall scorede mål, og tre viktige poeng etter en svak sesonginnledning.

Selv uten scoring fra poengkonge Filip Gunnarsson.

– Det er pottetett bakover hos oss i dag. Men det er vanskelig å si hvor gode Sparta var, de virket litt flate fra start. Vi skulle gjerne scoret flere mål med de sjansene vi hadde, men vi er fornøyde med gjennomføringen i dag, oppsummerte Vålerengas Roy Johansen til TV 2 etter kampen.

Vertene var det beste laget fra start til slutt, og tok tidlig initiativet i den første perioden. Men selv om Vålerenga kom til en del halvsjanser, klarte ikke Johansens menn å spille seg til de helt store mulighetene.

– Det har været litt rotete i starten med mange pucktap i midtsonen. Men Vålerenga har vært det beste laget, selv uten store sjanser til noen av lagene, sa Vålerengas Jonas Oppøyen, som er ute flere uker med en leddbåndskade.

Vålerenga var også det førende laget i andre periode og like før halvspilt periode fikk vertene endelig uttelling for sine stadig større muligheter.

Rasmus Ahlholm som scoret 18 mål for Manglerud Stad forrige sesong, sendte avgårde ordentlig suser, helt oppe i krysset til Samuel Ward.

– Ingen kan si at det er ufortjent, konstaterte TV 2s kommentator Kasper Wikestad da pucken suste i nettmaskene.

Minutter senere doblet Mathias Trygg ledelsen med nok en suser av et langskudd, denne gangen i overtall etter at Eirik Børresen ble sendt i fryseboksen.

Verken Vålerenga eller Sparta maktet å notere seg for poeng i den tredje perioden, og med det kunne Iskrigerne inkassere sesongens første trepoenger for sesongen.

– Det er ikke noe feil at vi ligger der vi ligger på tabellen. Hadde vi hatt noen flere spillere så hadde vi kanskje scoret på noen av mulighetene våre. Det vil nok bli bedre utover sesongen, men akkurat nå er det ikke godt nok til å ligge veldig mye høyere. Men arbeidsinnsatsen og moralen i laget er veldig bra. Vi er veldig fornøyd med det som har skjedd i Vålerenga, så får vi summere opp litt senere, konkluderte Johansen.