Volleyballturneringen i OL i Rio ble ingen suksess for det cubanske herrelandslaget. (Bildet er et illustrasjonsbilde fra volleyballarenaen i Rio og har ingenting med de involverte i saken å gjøre). Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino
Volleyballturneringen i OL i Rio ble ingen suksess for det cubanske herrelandslaget. (Bildet er et illustrasjonsbilde fra volleyballarenaen i Rio og har ingenting med de involverte i saken å gjøre). Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino Foto: Ueslei Marcelino

Cubanske volleyballspillere dømt for gjengvoldtekt i Finland

OL-uttatte volleyballspillere må sone flere år i fengsel.

Fem cubanske volleyballspillere ble tirsdag dømt til fengsel for å ha deltatt i en gjengvoldtekt i Tampere i Finland i juli.

Det cubanske volleyballandslaget var på plass i Finland for å spille en serie World League-kamper, som en del av oppkjøringen til sommerens OL i Rio, da udåden fant sted.

Domstolen i Pirkanmaa offentliggjorde dommen tirsdag, der fem medlemmer av laget altså ble dømt for å ha deltatt i gjengvoldtekten, mens en person ble frikjent.

Fire av dem ble dømt til fem års fengsel, mens en femtemann ble dømt til tre år og seks måneder i fengsel.

I tillegg ble de dømt til å betale en oppreisning på 230 000 kroner til offeret.

Finsk politi arresterte opprinnelig åtte spillere, men to av dem ble tidlig løslatt. En sjette spiller ble løslatt så sent som i august.

Cuba bestemte seg for å delta i OL uten de da siktede spillerne, samtidig som de sparket to av laget trenere. I OL ble det fem tap av fem mulige for det cubanske herrelandslaget i volleyball.