Slik lader Holst Enger opp til VM

Sondre Holst Enger tok sjefen på ordet og dro rett på solarium etter VM-uttaket.

På en pressekonferanse på Ullevaal tirsdag tok landslagssjef Stig Kristiansen ut troppen til sykkel-VM i gloheite Qatar.

Forberedelsene til ørkenmesterskapet handler ikke bare om å komme i best mulig form, men også å være best mulig akklimatisert.

Se reportasjen øverst i saken!

Det kan nemlig bli over 40 grader i skyggen i Doha i oktober!

– Solarium kan være en god måte å forberede seg på, er budskapet fra landslagssjefen.

– Årsaken til at vi ønsker at rytterne skal få litt sol på kroppen før avreise, er fordi vi ønsker å minske bruken av solkrem der nede. Det vil tette porene og ødelegge kjølingen, utdyper Kristiansen.

– Nå er jeg svett og god

Sondre Holst Enger var blant de ni uttatte til fellesstarten, og var som eneste rytter tilstede på pressekonferansen. Han sa ja til TV 2s forslag om å teste ut solariumsforberedelsene - og dro rett på treningssenteret Elixia etter å ha gått intervjurunden.

– Jeg har ikke noe særlig grunnlag, så jeg må ikke bli helt svidd, sier han og stiller inn solariumet på 16 minutter.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi har fått flere forslag til hvordan vi kan forberede oss: Blant annet sauna, barbere armene...men det gjør jeg ikke! Men jeg kan gjerne ta solarium for å bli klar til VM, svarer Holst Enger.

– Dette gjør at vi venner oss til varmen der nede. I tillegg: Hvis vi har litt grunnlag, så blir vi ikke solbrent. Blir vi det, så er det en fare for at vi får feber og sover dårlig på natten, legger han til og lukker lokket på solsengen.

16 minutter senere er seansen i solstudioet ferdig.

– Ah! Nå er jeg svett og god. Dette var herlig. Nå er jeg klar for VM, sier han og viser frem skillet.

– Viktig faktor

TV 2 har tidligere fortalt at Edvald Boasson Hagen forbereder seg med å sykle i et varmekammer på Toppidrettssenteret. Troppen - som tilsammen teller 26 ryttere - drar også ekstra tidlig til Doha for å forberede seg.

– Vi er født nordpå. Vi har vår styrke når været er kjølig. Men vi kan akklimatisere oss. I en VM-løypa på neste 260 km så kommer varmen til å bli en betydelig faktor. Det er derfor viktig at vi er forberedt på det som venter, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

I VM-løypa er Norge blant favorittene. Alexander Kristoff er Norges kaptein, mens Sondre Holst Enger får en fri rolle.

– Vi stiller med et sterkt lag. Alle er erfarne, så om det klaffer så kan vi dra i land seieren, mener Holst Enger.