KLAR BESKJED: Yaya Touré har fått grei beskjed av trener Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
KLAR BESKJED: Yaya Touré har fått grei beskjed av trener Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Foto: Oli Scarff

Guardiolas klare beskjed til Touré

Pep Guardiolas melding til Yaya Touré er ikke til å misforstå.

Etter at Yaya Touré (33) ble vraket fra Manchester Citys Mesterliga-tropp kom agenten hans Dimitri Seluk med følgende beskjed til Pep Guardiola.

– Hvis City ikke vinner Mesterligaen håper jeg Pep har ballene til å si at det var galt å vrake en så strålende spiller som Yaya.

Den uttalelsen har fått Pep Guardiola til å se rødt. Tirsdag serverte Manchester Citys manager følgende beskjed til den utstøtte spilleren.

– Han må beklage. Hvis ikke, får han ikke spille, sier Guardiola ifølge BBC.

Han forventer også en unnskyldning fra spillerens agent. Den spanske manageren innrømmer at det var en tøff beslutning å vrake midtbanestjernen, men mener uttalelsene i media er feil arena for å ta opp temaet.

– Hvis han har et problem bør han snakke med klubben, forklarer Guardiola, som også var Tourés sjef da midtbanestjernen ble solgt fra Barcelona til Manchester City.

Men en unnskyldning må nok manageren se langt etter. Seluk svarer slik:

– Guardiola vinner et par kamper og tror han er konge. Jeg lever i Europa slik at jeg kan si hva jeg liker å si og Guardiola kan ikke stoppe meg. Jeg vil si unnskyld til Guardiola hvis han sier unnskyld til Pellegrini for det han gjorde med ham, sier Seluk til Sky Sports.

Uttalelsene kommer på samme dag, kun timer etter det ble kjent at midtbanestjernen gir seg på landslaget. Det blir med 113 kamper for Elfenbenskysten.

Han har deltatt i tre VM-sluttspill og vært kåret til årets spiller i Afrika tre ganger. Men alt har sin tid, og nå ønsker ikke midtbanespilleren til Manchester City å være landslagsspiller lenger. Han sier at det ikke var lett å ta denne avgjørelsen.

– Å bestemme meg for dette, er trolig den vanskeligste kampen jeg har vært igjennom i mitt liv, sier Toure. (©NTB/TV 2)