NY FOTBALLKARRIERE: Mikael Dorsin har selv lagt fotballskoene på hylla, men skal bistå andre spillere med agentvirksomhet i tiden fremover.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY FOTBALLKARRIERE: Mikael Dorsin har selv lagt fotballskoene på hylla, men skal bistå andre spillere med agentvirksomhet i tiden fremover. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Dorsin blir agent

Går inn i det svenske firmaet Nordic Sky.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter over 400 kamper for Rosenborg var det slutt for fotballspilleren Mikael Dorsin i mai i år.

Svensken, som kan vise til ett cupmesterskap og fem seriemesterskap med trønderne, ble tvunget til å legge fotballskoene på hyllen på grunn av et kne som ikke ville bli bra igjen.

Nå er imidlertid 34-åringen klar for mer fotball.

Fra 1. januar 2017 blir svensken spilleragent og jurist.

– Det kjennes veldig bra. Det blir en overgang selvfølgelig, men jeg gleder meg. Og jeg får brukt utdanningen min. Jeg vil være ferdig utdannet jurist på det tidspunktet, og får involvert det jeg har studert - særlig kontraktrett og forhandlinger - og tror det blir veldig spennende, forteller Dorsin overfor TV 2.

– Jeg var litt usikker på veien videre, om jeg ønsket å ha en kontorjobb. Nå får jeg fortsette i miljøet og drive med fotball. Og jeg får benyttet meg av kontaktnettet jeg har og utdanningen jeg nå snart er ferdig med, forklarer Dorsin, som er under kontrakt med Rosenborg ut 2016.

Han går inn i det allerede etablerte svenske firmaet Nordic Sky, som han selv brukte i sin spillerkarriere.

– Det som også lokket meg er at det er veletablert firma som fungerer godt. Jeg har selv brukt dem, og syns de driver godt. De har et bredt kontaktnett og gjør ting skikkelig, hevder svensken.

Den tidligere backspilleren vil selv få et juridisk ansvar, samt fungere som rådgiver. Det vil i størst grad handle om spillere i Norge, i og med at han og familien er bosatt i Trondheim.

– Det er naturlig at jeg fokuserer mest på markedet i Norge. Her kjenner jeg mange. Jeg håper å være agent og rådgiver på samme måte som jeg var spiller - hardtarbeidende og lojal, avslutter han.