STORE ØDELEGGELSER: Dette bildet viser dramatikken som oppstod da flyktningleiren Moria stod i full fyr mandag kveld. Både telt og midlertidige hus ble totalskadet. Foto: AP.
STORE ØDELEGGELSER: Dette bildet viser dramatikken som oppstod da flyktningleiren Moria stod i full fyr mandag kveld. Både telt og midlertidige hus ble totalskadet. Foto: AP. Foto: Michael Schwarz

Migranter satte fyr på flyktningleir - 18 arrestert

18 flyktninger er arrestert etter en storbrann i flyktning- og migrantleiren Moria på den greske øya Lesvos. 4.000 flyktninger måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen skal ha kommet til skade i brannen som brøt ut mandag kveld etter en slåsskamp mellom grupper av innbyggere. Uroen skal ha oppstått etter rykte om at beboerne skulle returneres til Tyrkia.

Mer enn 60 prosent av leiren skal ha blitt ødelagt i brannen. En politikilde opplyser at det var migrantene selv som satte fyr på leiren for å kunne flykte.

Videoer som sirkulerer på nett viser høylydt roping og en person som viftet med et brennende nødbluss i forkant av brannen.

Spent stemning før brannen

Ifølge nyhetsbyrået AFP, skal en politikilde allerede mandag kveld ha uttalt at det ikke var noen tvil om at brannen er påsatt.

Ifølge den nederlandske hjelpeorganisasjonen Bootvluchteling er 4000 mennesker hjemløse og må sove ute etter brannen.

Innbyggerne flyttes midlertidig til en annen leir på øya, og greske myndigheter lover at den brannskadde leiren vil bli gjenoppbygd så fort som mulig.

Tidligere på dagen la greske myndigheter fram nye tall som viser at antall migranter som tok seg over til Hellas, har økt kraftig. Minst 374 migranter kom sjøveien fra Tyrkia i løpet av helgen, ifølge greske migrasjonsmyndigheter.

Årsaken til økningen er uklar, men lokale medier antyder at menneskesmuglere har trappet opp reisene over sjøen i forkant av at det er ventet dårligere vær. (©NTB)

MISTET HJEMMENE: En migrant ved det som var en lang rekke med telt brukt av flyktninger og migranter etter storbrannen på Lesvos mandag kveld. Foto: REUTERS.
MISTET HJEMMENE: En migrant ved det som var en lang rekke med telt brukt av flyktninger og migranter etter storbrannen på Lesvos mandag kveld. Foto: REUTERS. Foto: Giorgos Moutafis