Norges landslagssjef blir ikke med til EM

Roger Finjord forlenger ikke kontrakten sin.

Det melder NFF på sine sider tirsdag.

Finjord ønsker ikke å forlenge kontrakten, som går ut i desember.

Se video av Finjords 17 minutter lange tiltredelsestale i videovinduet øverst i saken.

– Har ikke hatt nødvendig tillit fra spillergruppen

– Jeg har to barn som begynner å komme i tenårene og som har behov for at jeg er mer hjemme. Jeg går derfor tilbake til jobben som daglig leder i Finnmark Fotballkrets. Dette er en avgjørelse som det er naturlig å offentliggjøre nå, slik at NFF får best mulig tid til å finne ny trener, sier Roger Finjord.

De norske fotballjentene er klare for EM-sluttspillet i Nederland i 2017. Det går dermed uten Finjord i førersetet.

Finjord innrømmer at det har vært misnøye med ham innad i spillergruppen.

– Jeg er glad for at laget er klar for et nytt EM-sluttspill som gruppevinner. Samtidig må jeg erkjenne at vi ikke har hatt en så god prestasjonsutvikling som ønskelig, og jeg har etter hvert heller ikke hatt den nødvendige tillit fra deler av spillergruppen. Da er det likevel godt å avslutte med to gode kamper i fantastiske rammer på nordvestlandet, samtidig som jeg vil benytte anledningen til å ønske spillerne og min etterfølger lykke til i EM, avslutter Finjord.

– Ønsker ikke å gå inn på det her og nå

– Han føler at han manglet tillit i spillergruppen, hva er det den manglende tilliten går ut på?

– Prestasjonen har vært slik den har vært. Utviklingen har ikke vært slik vi alle sammen mener burde ha hatt. Da blir situasjonen slik. Vi har alle et stort ansvar og det føler vi veldig sterkt på i dag, forteller Mjelde.

– Følte spillerne at de ble hørt da Roger ble ansatt?

– Det er ikke noe jeg ønsker å gå inn på her og nå, sier Maren Mjelde til TV 2.

Landslagsspilleren ønsker ikke å si noe mer om avgjørelsen og henviser til en felles uttalelse fra spillerne.

«Vi vil takke Roger for tiden vi har hatt sammen med han som vår landslagssjef og den jobben han har lagt ned. Samtidig må vi være så ærlige å si at vi som lag ikke har hatt den utviklingen vi har forutsetninger til. Dette ansvaret ligger hos oss spillere og trenerteam, og avgjørelsen som er tatt, er tatt på bakgrunn av interne dialoger med de involverte parter. Vi ønsker Roger alt godt videre og vi vil nå rette vårt fokus videre på den sportslige jobben vi må legge ned frem mot EM.»

– Vil alltid være delte meninger

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er klar på at spillerne ble hørt da Finjord ble ansatt.

– I en spillergruppe vil det alltid være delte meninger i forhold til om man skal gå videre og løfte opp en assistent eller om man skal ha nytt blod, sier Semb til TV 2.

– Føler du at NFF har gjort en god nok jobb når dere ansatte ham?

– Nå har Roger trukket seg selv med sin begrunnelse som er tydelig ute. som han sier så er det en totalvurderingen i forhold til sin familiesituasjon, manglende prestasjonsutvikling i laget og at han ikke har den støtten som han trenger i spillergruppen, fortsetter Semb, som ikke ønsker å gå inn i detaljer utover at det har vært misnøye over noe tid.

Finjord overtok som landslagssjef etter at Even Pellerud trakk seg i august 2015.

Norge møter OL-finalistene Sverige i oktober og Tyskland i november.